Ako nemate puno vremena ili ne želite paliti pećnicu, a želite brzinski pripremiti nešto slatko, ovaj brzi čokoladni kolač s pudingom i ganache glazurom koji se ne peče idealan je izbor za nedjeljni desert.
Kolač je oduševiti vas i vaše ukućane i goste, a mi vam donosimo recept od Index recepata.
Sastojci:
4 vrećice čokoladnog pudinga
150 g šećera
2 l mlijeka
250 g maslaca
1 pakiranje petit keksa, ili više po potrebi
mlijeko, po potrebi za namakanje keksa
300 ml vrhnja za šlag s 36% m.m.
300 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Napravite pudinge s mlijekom i šećerom prema uputstvima na pakiranju i ostavite ih da se ohlade.
Kad se puding ohladio, dodajte maslac koji je malo omekšao na sobnoj temperaturi (narežite ga na kockice da bolje omekša) i dobro sve izmiksajte.
U pleh dimenzija 34 cm x 24 cm x 6 cm poredajte petit kekse kratko namočene u mlijeko.
Kremu razdijelite na 3 dijela i stavite prvi dio na kekse i poravnajte.
Dodajte opet red keksa namočenih u mlijeko. Nastavite dalje tim redoslijedom dok ne potrošite kremu. Zadnji red stavite petit kekse.
Napravite ganache. 300 ml vrhnja za šlag s 36% m.m. stavite u lonac i zagrijavajte na laganoj temperaturi do vrenja (ne smije provriti).
Maknite s ploče i dodajte 300 g narezane čokolade za kuhanje. Ostavite da stoji jednu do dvije minute pa miješajte sve dok ne dobijete glatku tamnu smjesu. Dobili ste čokoladni ganache. Ostavite ga kratko da se ohladi.
Ganache prelijte preko petit keksa. Kolač ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći.
Dobar tek!
foto: index.hr
sjever.hr/index.hr
28.01.2024.