Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Neće vam se svidjeti najave prognostičara
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Neće vam se svidjeti najave prognostičara

prognoza

Idućih dana bit će relativno toplo, ali i dalje promjenljivo, no od srijede će sunčana razdoblja biti dulja, osobito na Jadranu gdje će u četvrtak prevladavati sunčano. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti kiše, lokalno i pljuskova praćenih grmljavinom, ali sve rjeđe prema četvrtku. U početku će puhati umjeren do jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu i južni te jugo. Od srijede vjetar u slabljenju. Temperatura zraka neće se mnogo mijenjati, prognoziraju u DHMZ-u.

Na varaždinskom području u ovome će tjednu jedini dan bez kiše, prema trenutnoj prognozi, biti petak (tko će to dočekati?). Tako nas nakon suhog jutra i prijepodneva danas poslijepodne očekuju pljuskovi i grmljavina, a još će više kiše biti sutra. Današnja temperatura bit će prilično ugodna, oko 19 Celzijevih stupnjeva, a ono što neće biti ugodno jest jugozapadnjak koji će puhati umjerenom jačinom. Vjetar će nam vjerojatno pokvariti i utorak, a temperatura će pasti na oko 15 stupnjeva.

U srijedu ponovo toplije, oko 20 °C, ali uz kišu koja će nam pokvariti bar dio poslijepodneva.

Četvrtak donosi stupanj, dva nižu temperaturu i još kiše, dok bi petak trebao biti pretežno sunčan, s ponovo 20 °C. Još toplije bit će u subotu, kad se vraćaju pljuskovi i grmljavina.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno nepovoljne. Zbog toga se kod meteoropata može javiti umor, manjak energije i slabija koncentracija. Tegobe će na Jadranu biti izraženije, pa se preporuča izbjegavanje suvišnih napora.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ 20.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.