Now Reading:
PLENKOVIĆ U PRELOGU: “Spremni smo za drugo poluvrijeme vođenja Hrvatske”
Full Article 3 minutes read

PLENKOVIĆ U PRELOGU: “Spremni smo za drugo poluvrijeme vođenja Hrvatske”

hdz

HDZ se maksimalno priprema za predstojeće parlamentarne izbore, a sastanak predsjednika stranke, Andreja Plenkovića, s članovima Županijskog odbora u Međimurju, održan u četvrtak u Prelogu, dio je tih priprema.

Plenković je kazao kako je cilj sastanka konzultacija s članovima Županijskog odbora stranke u Međimurju uoči izbora za Hrvatski sabor odnosno dogovor oko maksimalne angažiranosti kako još jednom obnoviti povjerenje birača i krenuti u drugo poluvrijeme vrijeme vođenja Hrvatske na putu gospodarskog oporavka zemlje.

-S obzirom na sva postignuća u prvom mandatu, s obzirom na sva iskustva koja imamo, na kvalitetno nošenje sa nizom kriza s kojima smo se morali suočiti u našem mandatu, a osobito s ovom posljednjom uzrokovanom pandemijom COVID-a 19, u tom kontekstu drago mi je da je Međimurska županija dobila više od 110 milijuna kuna. Dakle, poslodavci Međimurske županije samo za isplate koje su dobile za ožujak i travanj, a slijede za svibanj, dobile su ta sredstva. Znači da smo kao Vlada reagirali pravodobno i pomogli poslodavcima da premoste tešku situaciju za očuvanje radnih mjesta – poručio je premijer te nastavio kako je kroz fiskalnu decentralizaciju u Međimurje došlo puno više financijskih sredstava nego ranije.

Više od 1,2 milijarde kuna je ugovoreno EU sredstava u sedmogodišnjem proračunu. Sjednica Vlade koja je održana prošlog srpnja u Čakovcu je bila izrazito referentna sa više od 3 milijarde kuna direktnih projekata. Na taj način nastojimo održati u fokusu sjever Hrvatske i Međimursku županiju i siguran sam da ćemo to nastaviti i u budućnosti – zaključio je Plenković.

Nositelj liste HDZ-a za III. izbornu jedinicu, Žarko Tušek, govoreći o izborima za Hrvatski sabor naglasio je da su ciljevi stranke jako dobro poznati.

-Prije svega mislim da ćemo u dogovoru s predsjednikom stranke složiti listu ponajboljih kandidata. U svakom slučaju očekujemo da zadržimo broj mandata koje smo osvojili na izborima u 2016. godini, a uvjeren sam da sa dokazanim kvalitetnim lokalnim čelnicima te dokazanim državnim dužnosnicima, u samo broju glasova, možemo napraviti jedan iskorak više. HDZ izlazi samostalno i pokazat ćemo našu snagu – izjavio je Tušek dodajući da je oko 50 posto čelnika gradova i općina u III. izbornoj jedinici iz HDZ-a i da tu snagu na lokalnoj razini treba pretočiti na ovaj viši nivo izbora za Hrvatski sabor.

s.kalajdžija/sjever.hr 05.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.