Now Reading:
Zagrebačka županija i u svibnju provodi preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija i u svibnju provodi preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora

melanom

Zagrebačka županija već šestu godinu za redom provodi preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora. Tijekom travnja program se provodio u ljekarnama u Jastrebarskom, Samoboru, Mariji Gorici, Donjoj Lomnici, Mraclinu i Zaprešiću, a kako je interes stanovnika Županije iznimno velik, Županija će i u svibnju nastaviti sufinancirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora. Pregledi će se moći obaviti na više lokacija na cijelom zagrebačkom području za koji je Zagrebačka županija u ovoj godini osigurala 70.000 kuna.

Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini pregledane su 562 osobe s područja Zagrebačke županije, od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože.
Naime, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema sljedećem rasporedu:

m.sopek/sjever.hr 30.04.2019.

Input your search keywords and press Enter.