Now Reading:
Prognostički „šaren“ vikend
Full Article 2 minutes read

Prognostički „šaren“ vikend

Prema prognozi DHMZ-a prijepodne većinom oblačno s povremenom kišom, uglavnom na Jadranu ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. U najvišim predjelima kiša može prijeći u susnježicu i snijeg. Sredinom dana u većini krajeva prestanak oborine, zatim postupno razvedravanje sa zapada, a oblačnije s mjestimičnom kišom poslijepodne još samo na krajnjem istoku i jugu. U prvom dijelu dana još umjeren jugozapadnjak, u gorju i na sjevernom Jadranu moguće jak, a u Dalmaciji i jugo. Potom zapadnjak pa sjeverozapadnjak i sjeverac, a na moru prema večeri i bura, mjestimice jaka s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 15 °C.

U cijeloj će zemlji u prvom dijelu dana biometeorološke prilike biti nepovoljne. Kod meteoropata je moguća nesanica, glavobolja, smanjena koncentracija i slabija radna učinkovitost, a kod kroničnih bolesnika pojačane tegobe od kojih inače pate, te pojačana osjetljivost na bolove, pogotovo na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma. U drugom dijelu dana će nastupiti naglo poboljšanje biometeoroloških prilika, najprije u najzapadnijim krajevima.

Do kraja tjedna većinom sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti povremeno umjerena, prolazno u nekim predjelima i povećana naoblaka, a u noći i ujutro mjestimice magla. Na sjevernom Jadranu više oblaka u ponedjeljak uz porast vjerojatnosti za mjestimičnu kišu, osobito na širem riječkom području. Vjetar u unutrašnjosti slab, od nedjelje povremeno umjeren jugozapadni, u gorju moguće i jak. Na Jadranu u subotu slaba i umjerena, mjestimice još i jaka bura, a od nedjelje jugo i jugozapadnjak. Na Jadranu će se zadržati podjednako toplo, a u unutrašnjosti će od nedjelje dnevna temperatura porasti.

sjever.hr / DHMZ

14.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.