Now Reading:
Gubi li Kolar i Krapinsko-zagorska županija vrhunskog stručnjaka?
Full Article 2 minutes read

Gubi li Kolar i Krapinsko-zagorska županija vrhunskog stručnjaka?

ecentral

U savjetničkom timu novog predsjednika Republike Zorana Milanovića mogao bi se naći dr. Julije Domac, predsjednik Europskog udruženja regija i energetskih agencija, ujedno i ravnatelj REGEA-e te član Upravnog odbora Sporazuma gradonačelnika. Prema informacijama Jutarnjeg lista, Milanović bi rado vidio Domca u svom timu kao savjetnika za energetiku i klimu. S njim su otvoreni razgovori, ali još nije postignut nikakav dogovor – doznaje Jutarnji.hr.

Laska poziv predsjednika Republike, ali ne mogu ništa komentirati – rekao je Domac koji je poznat kao snažni zagovaratelj energetske tranzicije, povećanja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Od 2008. godine Domac je ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske. Uz to, krajem prošle godine treći je put izabran na čelo FEDARENE-a, udruženja utemeljenog 1990. godine od šest europskih regija. Julije Domac istaknuo se na čelu udruženja jačanjem njegova utjecaja na definiranje europske energetske politike. FEDARENE sudjeluje u gotovo svim važnijim inicijativama EU na ovom području. U posljednjih šest godina udruženje je dobilo 28 novih članova, otvoren je i poseban ogranak za europske otoke te provedeno 16 projekata vrijednih više od dva milijuna eura. Više čitajte na……https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/koga-sve-milanovic-zeli-dovesti-na-pantovcak-u-savjetnicki-tim-o-nekim-imenima-vec-se-dulje-vrijeme-prica-neka-su-nova-laska-mi-poziv-predsjednika/9972973/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 14.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.