Now Reading:
Želite energetski obnoviti svoj dom? Besplatni savjeti uskoro u Varaždinu
Full Article 3 minutes read

Želite energetski obnoviti svoj dom? Besplatni savjeti uskoro u Varaždinu

energetska obnova vž

Na tematskoj konferenciji za novinare održanoj u varaždinskoj Gradskoj vijećnici bilo je riječi o najavljenom natječaju za energetsku obnovu kuća i višestambenih zgrada vrijednom 142 milijuna kuna, a koji će raspisati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Besplatnu tehničku podršku građanima pružat će Regionalna energetska agencija Sjever u uredu u Varaždinu od 6. veljače.

– Očekuje se da će natječaj biti objavljen krajem trećeg mjeseca. Imamo dva područja koja se provlače kroz energetsku obnovu. Prvo se odnosi na sve građane, a drugo na socijalno najugroženije građane. Naša tehnička podrška kreće od samog starta, od upoznavanja građana s uvjetima javnog poziva, odnosno što im je sve potrebno, što trebaju osigurati od dokumentacije. Savjetovat ćemo građane kod odabira energetskog certifikatora koji mora izraditi izvješće i izdati certifikat, a pružat ćemo pomoć i u vidu same prijave na natječaj – naglasio je Damir Mandić, voditelj varaždinskog ureda te voditelj projekta.

energetska obnova vž

Ravnatelj Regionalne energetske agencije Ivan Šimić napomenuo je da je važno krenuti čim prije s pripremama jer zahtijevaju puno vremena, a postoji ograničen budžet.

Očekuje se veliki interes građana jer je zadnji takav natječaj bio 2015. godine. Do kraja 2020. trebalo bi se zaključiti s pristiglim prijavama i potpisati ugovori kako bi se 2021. moglo započeti s radovima na obnovama obiteljskih kuća.

energetska obnova vž

Zamjenik gradonačelnika VaraždinaZlatan Avar rekao je kako je ovo nastavak proaktivne politike Grada.

– Mi smo jučer imali sastanak sa svim upraviteljima zgrada kako bismo ih obavijestili što oni mogu dobiti od Grada i gradskih agencija i oni će biti prvi klijenti našim agencijama. Siguran sam da smo krenuli na vrijeme i da će građani to prihvatiti jer je ovo prilika da se dobe bespovratna sredstva – rekao je Avar.

energetska obnova vž

Inače, Regionalna energetska agencija (REA) Sjever javna je nezavisna i neprofitna ustanova osnovana od gradova Koprivnice, Varaždina i Virovitice s ciljem podrške i savjetovanja te pružanja usluga svim dionicima na polju energetike. Bavi se problematikom s područja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i racionalnog korištenja energije te zaštite okoliša.

Varaždinski ured bit će otvoren od 6. veljače na adresi Trga bana Josipa Jelačića 17, u prizemlju, prva vrata desno, a radno vrijeme je utorkom i četvrtkom od 9:00 do 12:00 te od 15:00 do 17:00.

Administrativnu pomoć građani mogu tražiti i od Razvojne agencije Sjever DAN, koja posluje na istoj adresi.

energetska obnova vž
energetska obnova vž

m.furlan/sjever.hr 31.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.