Now Reading:
Donijeta odluka o trajanju školske godine u zagrebačkim školama – evo do kada će učenici imati nastavu
Full Article 2 minutes read

Donijeta odluka o trajanju školske godine u zagrebačkim školama – evo do kada će učenici imati nastavu

škola

Na konzultacijama zagrebačkih ravnatelja s predstavnicima osnivača, odnosno gradskog Ureda za obrazovanje, odlučeno je da školska godina u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama neće moći trajati dulje od 19. lipnja

Tako će učenicima u Zagrebu školska godina trajati samo dva dana dulje od planiranog: prema ranije objavljenom kalendaru, nastava je trebala završiti 17. lipnja, koji sljedeće godine pada u srijedu. Izuzetak su maturanti kojima će, umjesto planiranog 22. svibnja, nastava trajati do 28. svibnja, piše Jutarnji list.

Ministarstvo obrazovanja je još prošli tjedan poslalo načelne naputke o tome kojim se sve modelima u školama može nadoknaditi nastava izgubljena tijekom štrajka, koji je trajao 36 radnih dana. No, pojedine su županije, a među njima i Grad Zagreb, odlučile da će, u okviru danih naputaka, donijeti jedinstvenu odluku o tome kako će se na njihovu području nadoknađivati nastava.

škola

-Odluka da svi završavaju u isto vrijeme vrlo je logična, s obzirom na to da u mnogim obiteljima ima više djece koja idu u različite škole, neki u srednju, a neki u osnovnu. Stoga se mora voditi računa i o tome da im ne završava nastava u različite datume – objasnio je Ivica Lovrić, pročelnik zagrebačkog gradskog Ureda za obrazovanje.
Osim produljenja nastavne godine za dva dana, dogovorene su i ostale mogućnosti nadoknade. Prije svega, ističe Lovrić, to je iskorištavanje nenastavnih dana – onih tijekom kojih se, primjerice, slavi Dan škole – tijekom kojih bi se nastava ipak održavala, piše Jutarnji.
Nakon toga, slijedi skraćivanje praznika. Zimski praznici, koji su u Zagrebu trebali trajati tri tjedna, skratili bi se za tjedan dana.

-Drugo polugodište počet će 7. siječnja, u utorak, nakon blagdana Sveta tri kralja, umjesto u ponedjeljak, 13. siječnja. Taj bi tjedan nastava trebala, umjesto u petak, završiti u subotu, 11. siječnja – kaže Lovrić.

Cijeli članak pročitajte ovdje

www.sjever.hr/jutarnji.hr

11.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.