Now Reading:
Žarko Tušek: „Sjednica Vlade RH jedna je točka iz koje svi zajedno u vremenu koje je ispred nas trebamo promatrati razvoj Krapinsko-zagorske županije”
Full Article 3 minutes read

Žarko Tušek: „Sjednica Vlade RH jedna je točka iz koje svi zajedno u vremenu koje je ispred nas trebamo promatrati razvoj Krapinsko-zagorske županije”

U prostorijama HDZ-a Krapinsko-zagorske županije održana je konferencija za medije s osvrtom na odluke nedavno održane sjednice Vlade Republike Hrvatske u Krapini, a s naglaskom na kapitalnim projektima u zdravstvu.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek podsjetio je na važnost prošlotjednog političkog događaja, sjednice Vlade u Krapini, na kojoj je donijeto zaključaka i odluka za Krapinsko-zagorsku županiju u iznosu od gotovo 3,7 milijardi kuna.

– U svakom segmentu odluka koje su donijete na sjednici Vlade Republike Hrvatske, govorimo li o prometnoj infrastrukturi u smislu željeznice i razvoja cestovne infrastrukture ili o prvom pokušaju rješavanja problema kulturne infrastrukture, revitalizacije naših dvoraca, govorimo li o sportskoj infrastrukturi ili o više desetaka projekata koji su potpisani i ugovoreni na sjednici Vlade u iznosu od gotovo 70 milijuna kuna sa svim našim jedinicama lokalne samouprave, možemo reći da je cijela ta sjednica Vlade jedna točka iz koje svi zajedno u vremenu koje je ispred nas trebamo promatrati razvoj Krapinsko-zagorske županije – rekao je Tušek.

Zahvalio se i ministru zdravstva Milanu Kujundžiću koji je prepoznao i podržao inicijativu da i Krapinsko-zagorska županija dobije magnetsku rezonancu u sustavu javnog zdravstva.

– Svjesni smo da je danas ozbiljna dijagnostika nepojmljiva bez takvog uređaja i zahvaljujemo što je, unatoč ozbiljnim problemima koje ima naše zdravstvo, iznađeno tih 8 milijuna kuna kako bi se MR instalirala i postavila. Zahvalan sam i što je prepoznata vrijednost Rehabilitacijskog centra Specijalne bolnice Krapinske Toplice, referentne točke u jednom segmentu medicinske rehabilitacije za cijelu Hrvatsku, a ne samo za našu županiju – zaključio je Tušek te dodao kako se jačanjem tehnološke infrastrukture zdravstvenog sustava na području županije ne podiže samo standard zdravstvenih institucija, već i svih stanovnika ovog područja.

Na značaj investicija u zdravstvu osvrnuo se dr. med. Stanko Belina, voditelj Odjela za radiologiju Opće bolnice Zabok i vijećnik u Županijskoj skupštini Krapinsko-zagorske županije te Predsjednik Zagorske demokratske stranke.

– Mi smo izuzetno zadovoljni i zahvalni što je Vlada RH na sjednici podržala odluku o nabavki MR uređaja za Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, a isto tako i uređaja za robotiku za Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama. Mislim da će to biti veliki iskorak u osnovnoj djelatnosti te bolnice, kao što će biti veliki iskorak i u dijagnostičkom smislu. Nabavom MR uređaja za OB Zabok i bolnicu hrvatskih veterana povećat ćemo dostupnost zdravstvene zaštite u tom segmentu djelatnosti koji do sada OB Zabok nije imala. Riječ je o izrazito bitnoj pretrazi koja se na neki način isprepliće s CT dijagnostikom. To su dvije komplementarne dijagnostike bez kojih ni jedna ozbiljna bolnica ne može raditi – rekao je Belina te naglasio kako je ova odluka Vlade od izrazite važnosti za sve građane, ali i za osoblje OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

sjever.hr 11.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.