Now Reading:
Lepoglavski poljoprivrednici mogu dobiti gotovo 2.000 eura bespovratnih potpora – evo kako do njih
Full Article 1 minutes read

Lepoglavski poljoprivrednici mogu dobiti gotovo 2.000 eura bespovratnih potpora – evo kako do njih

Grad Lepoglava u srijedu je raspisao javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2023. godinu.

Potpore se dodjeljuju za izgradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju gospodarskih zgrada za poljoprivrednu proizvodnju na poljoprivrednom gospodarstvu, kupnju, građenje i opremanje plastenika i staklenika, kupnju mehanizacije i opreme namijenjene obavljanju poljoprivredne djelatnosti, kupnju ograda za nasade i životinje, kupnju zaštitnih mreža i ostale opreme za zaštitu od vremenskih neprilika te kupnju sustava za navodnjavanje u plasteniku ili stakleniku.

Pravo na bespovratne potpore imaju poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, odnosno poljoprivrednik koji ima sjedište, odnosno prebivalište i koji ulaže na području grada Lepoglave.

Grad Lepoglava sufinancira do 50 posto nastalih prihvatljivih troškova, a najviše 1.990 eura. Zahtjevi sa svom potrebnom dokumentacijom dostavljaju se do 24. svibnja isključivo putem pošte preporučenom pošiljkom na adresu Grad Lepoglava, Antuna Mihanovića 12, 42250 Lepoglava s naznakom „Javni poziv – potpore za poljoprivredu – ne otvarati -”.

Detaljnije informacije o javnom pozivu i potrebnoj dokumentaciji dostupne su na službenoj web stranici Grada.

www.sjever.hr / lepoglava.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.