Now Reading:
VARAŽDINSKOM HNK GRAD DODIJELIO NOVI PROSTOR Bosilj: To će našem kazalištu dati novi impuls, omogućiti nove sadržaje
Full Article 2 minutes read

VARAŽDINSKOM HNK GRAD DODIJELIO NOVI PROSTOR Bosilj: To će našem kazalištu dati novi impuls, omogućiti nove sadržaje

Zbirka Malogorski ipak neće biti u prostoru „stare knjižnice” u zgradi HNK jer taj je prostor Grad Varaždin dodijeli na upravljanje Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Ugovor o davanju na upravljanje i korištenje nekretnine u naravi zgrada kazališta Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, radi obavljanja kazališne djelatnosti, u srijedu su potpisali gradonačelnik Neven Bosilj i intendantica Senka Bulić,

Podsjetivši da je zgrada HNK u Varaždinu bila prvi kazališni projekt austrijskog arhitekta Hermanna Helera, izgrađena prije 149 godina, Bosilj je istaknuo da će sad kompletnom zgradom upravljati Kazalište.
-Varaždinski HNK će sad u ovoj dvorani koja nosi ime poznatog intendanta i redatelja Petra Večeka, isto kako imamo Podrumsku scenu Zvonimir Rogoz, moći realizirati brojne sadržaje. To će našem kazalištu dati jedan novi impuls, nove sadržaje – rekao je gradonačelnik.

Što će se ubuduće događati u ovom prostoru, najavila je intendantica Senka Bulić.
-Jako mi je drago da smo dobili i ovaj prostor na upravljanje, koji nam omogućava neke nove kreativne sadržaje, od tribina, radionica, čitaćih proba. Koliko god se čini velika zgrada, uvijek fali prostor za nešto. Tako da mi imamo velike planove za sve naše prostore – kazala je Bulić dodavši da žele okupiti sve građane oko kazališta.
-Želimo da oni sudjeluju u kreaciji naših sadržaja, a i da i nudimo neke nove kreativne sadržaje. Zahvaljujem gradonačelniku i Gradu Varaždinu što napokon imamo objedinjenje sve prostore i što možemo početi stvarati veliki kreativni prostor – zaključila je intendantica Bulić.

Podsjetimo, u planu je bilo da „svoj dom” u starom prostoru Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović” pronađe Zbirka Malogorski, stoga je novinare zanimalo hoće li i gdje zbirka biti predstavljena javnosti.

-Ovaj prostor, što sam govorio još od predizborne kampanje, je jedna cjelina i to smo sada ostvarili i napravili. Od sljedećeg tjedna Gradski muzej grada Varaždina ima novog ravnatelja i on će razgovarati s gospodinom Malogorskim i vidjeti postoje li nekakve opcije da se u nekakvim prostorima Muzeja realizira njegova zbirka – izjavio je gradonačelnik Bosilj.

Zgrada HNK u Varaždinu ima ukupno 2027 kvadratnih metara prostora i ima svojstvo nepokretne kulturne baštine Republike Hrvatske.

a.kučić/sjever.hr
04.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.