Now Reading:
Varaždinske Vidre ponovno briljirale na Otvorenom regionalnom natjecanju u paraplivanju
Full Article 3 minutes read

Varaždinske Vidre ponovno briljirale na Otvorenom regionalnom natjecanju u paraplivanju

U organizaciji PK Zadar uz podršku Grada Zadra, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog paraplivačkog saveza u subotu se na bazenima “Višnjik“ održalo Regionalno Otvoreno PH u paraplivanju.

Varaždinski PK Vidra predstavljalo je 5 plivačica i 4 plivača; Sabina Kušter, Ema Cesar, Brunela Hrženjak, Mirna Roginek, Borna Obradović, Nikola Kosec, Nikola Dodoš, Nikola Geček i Andrej Marjanović koji su zajedno imali 33 starta.

Prvi dio natjecanja počeo je u 11 sati s disciplinom 50 metara leđno. Svaki plivač imao je 2 starta u prvom jutarnjem dijelu natjecanja. Plivači su se natjecali u disciplinama koje su im jača strana; 50 metara leđno, 100 metara prsno, 50 metara delfin te 100 metara slobodno (kraul).

Drugi poslijepodnevni dio natjecanja počeo je u 16 i 30 s defileom plivačkih klubova, u kojem je Plivački klub Vidra s ponosom predstavio Andrej Marjanović. Nakon defilea, naši plivači su se vratili na start kako bi mogli isplivati još jednu ili dvije discipline koje su im ostale. Vidre su se u drugom dijelu natjecale startale na 50 metara slobodno (kraul), 50 metara prsno te 100 metara mješovito.

Nagrađivanje najboljih plivača po disciplinama i kategorijama u Zadru je bilo drugačije nego u Splitu pa su se nazad u Varaždin vratili s čak 38 osvojenih medalja.

Natjecatelji su medalje osvojili ako su bili na prva tri mjesta u kategoriji u kojoj su se natjecali (SB8, S9, S10, S14, C21 te AB) te u kategoriji juniora/juniorki, seniora/seniorka).

Sabina Kušter i Ema Cesar kući su se vratile, uz poboljšana najbolja vremena Ema na 50 m slobodno i 50 m prsno te Sabina na 100 m mješovito, 50 m leđno i 50 m slobodno, svaka s 8 medalja. Naime bile su na jednom od prva tri mjesta u svakoj disciplini u kojoj su plivale i u svojoj kategoriji i kao juniorke. Kušter se natjecala u AB kategoriji, a Cesar u kategoriji S9.

Brunela Hrženjak i Mirna Roginek su se okitile svaka sa 7 medalja, kao juniorke u svojoj kategoriji C21.

Najuspješniji muški plivač bio je mlađi senior Nikola Kosec koji je osvojio 4 medalje u kategoriji C21.

Iako je dva tjedna prije natjecanja bio na “bolovanju“ zbog upaljene tetive i nije trenirao, Nikola Geček osvojio je 2 medalje u kategorijama SB8 i S9 te popravio svoja najbolja vremena na 50 slobodno, 50 prsno i 100 slobodno.

Odličnim plivanjem, Borna Obradović, Andrej Marjanović i Nikola Dodoš osvojili su po jednu medalju.

Do Zadra i nazad sigurno su ih vozili očevi Damir Kosec i Tomislav Hrženjak koji su bila odlična pratnja i glasna i vesela podrška s tribina.

U Zadru su proslavili 15. rođendan od Brunele Hrženjak, a slavljenica je za svoj rođendan poboljšala 3 od 4 rezultata s PH Splitu.

Slijedeće natjecanje za koje se natjecatelji spremaju održat će se u Sloveniji, u Krškom 4.6.2022. koje je posebno po tome jer se održava na otvorenom bazenu.

Iz PK Vidra zahvaljuju Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina na ustupanju dvaju kombi vozila.

www.sjever.hr
04.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.