Now Reading:
Pred nama je razvedravanje i lijepa proljetna subota koja će vas namamiti da provedete dan na otvorenom
Full Article 1 minutes read

Pred nama je razvedravanje i lijepa proljetna subota koja će vas namamiti da provedete dan na otvorenom

Prema prognozi DHMZ-a danas noći promjenljivo i pretežno oblačno, samo rijetko još s kišom, uglavnom u Lici i Dalmaciji.

Potom danju većinom sunčano, ujutro mjestimice u unutrašnjosti s kratkotrajnom maglom, a sredinom dana i poslijepodne s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u prvom dijelu dana umjerena i jaka, na udare mjestimice olujna bura, oslabjet će i okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, na Jadranu između 10 i 15 °C. Najviša dnevna od 16 do 21 °C, ponegdje u gorju malo niža, a u Dalmaciji malo viša.

Biometeorološke prilike će se u cijeloj zemlji naglo poboljšati u odnosu na prethodni dan. Uz jačanje prostrane anticiklone, jutro još ponegdje u unutrašnjosti može biti oblačnije, što kod najosjetljivijih meteoropata može doprinijeti manjem umoru. Danju će uz nešto niže temperature zraka, ali sunčano vrijeme boravak na otvorenom biti poticajan. Uz Jadran će puhati jaka bura, pa je potrebno prikladno se odjenuti.

www.sjever.hr/DHMZ
08.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.