Now Reading:
Preventivna akcija “Moj prijatelj policajac i ja u prometu” u međimurskim dječjim vrtićima
Full Article 2 minutes read

Preventivna akcija “Moj prijatelj policajac i ja u prometu” u međimurskim dječjim vrtićima

Tijekom travanja i svibnja, PU međimurska provodi preventivnu akciju „Moj prijatelj policajac i ja u prometu”. U sklopu akcije, policijski službenici će posjetiti 52 dječja vrtića na području Međimurske županije.
 
Policijski službenici educiraju vrtićku djecu, na njima zanimljiv i prihvatljiv način, o pravilima prometne kulture i pravilnom i sigurnom kretanju prometnicama, kako bi se djeca što bolje pripremila za samostalno sudjelovanje u prometu kada krenu u školu.
 
Na području Grada Preloga dječje vrtiće posjetili su kontakt policajac Policijske postaje Prelog i vodič službenog psa za detekciju droga Službe kriminalističke policije sa službenim psom Atarijem te održali predavanja za 70-tak djece.

Policijski službenici su tijekom predavanja djeci poklonili reflektirajuće prsluke pribavljene sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, dok su odgojitelji dobili priručnik „Prometna preventiva od najranije dobi“ i slikovnicu „Pažljivo i snalažljivo pješice“. Za uspomenu i u znak zahvalnosti djeca su policijskim službenicima poklonila likovne radove na temu sigurnosti u prometu.
 
Cilj ove akcije je upozoriti djecu na opasnosti koje ih mogu snaći prilikom sudjelovanja u prometu te im na zanimljiv način objasniti kako se što sigurnije kretati u prometu – naglasio je kontakt policajac Policijske postaje Prelog.

www.sjever.hr
08.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.