Now Reading:
FOTO Varaždinka Jasmina Nevžala dizajnira bajkovitu dječju odjeću: Najvažnija je udobnost i kvaliteta materijala
Full Article 3 minutes read

FOTO Varaždinka Jasmina Nevžala dizajnira bajkovitu dječju odjeću: Najvažnija je udobnost i kvaliteta materijala

Varaždinka Jasmina Nevžana, diplomirana dizajnerica odjeće s dugogodišnjim iskustvom rada u modnoj industriji, nedavno je otvorila Koo – Koo web shop na kojem možete kupiti bajkovite odjevne predmete za svoje najmlađe.

Koo – Koo dječja odjeća nastala je kao plod maštanja i zaigranosti u kojoj Jasmina posebno uživa otkad je postala mama.

– Ideja o pokretanju brenda dječje odjeće bila je moj san još od fakultetskih dana pa je tako tema mog diplomskog rada bila o razvoju dječje odjeće kroz povijest. No, tek kad sam postala mama odlučila sam se potpuno posvetiti svome snu jer sam tada u praksi mogla vidjeti koliko su udobnost i odabir materijala važni kod dječje odjeće – pojašnjava nam Jasmina.

Koo-Koo-2

Posebnu pozornost, ističe, posvećuje udobnosti odjevnih komada.

– Pokušavam jako paziti na udobnost i oko toga nastaju korekcije najčešće kad je predmet već izrađen i kad ga obučem na svoju kćer. Ona mi je najveći kritičar. Po njoj vidim koliko je udobnost važna i kako djeci omogućava nesmetan pokret i bezbrižnu igru. Isto tako, veoma mi je važan i materijal. Biram isključivo prirodne materijale, a prednost imaju oni s organskim certifikatima – kaže dizajnerica.

Dodaje kako su takvi materijali u nabavi skuplji, što svakako utječe na cijenu, no u segmentu kvalitete materijala ne želi raditi kompromise jer želi stvarati odjeću u koju bi prvo obukla svoje dijete.

– Pobornik sam spore mode i više volim imati dva para kvalitetnih hlača nego deset nekvalitetnih koje ću nakon dva pranja baciti u smeće – poručuje.

Koo-Koo-3

Inspiraciju za odjeću crpi iz povijesti, a njeno studijsko putovanje u London i istraživanje artefakata u muzeju “V&A Museum of Childhood” nepresušna joj je inspiracija već nekoliko godina.

Što se tiče ponude i potražnje dječje odjeće na tržištu, kaže da su jako velike, no problem je što se nudi previše nekvalitetne odjeće. Dobra je vijest što su se unazad nekoliko godina počeli probijati manji proizvođači koji paze na materijale i kvalitetu izrade i proizvode odjeću koja se može nositi generacijama, a to je ono čemu i sama teži.

Iskušala se varaždinska dizajnerica i u kreiranju odjeće za odrasle.

– Osim kroz fakultet, u dvanaestogodišnjoj suradnji s dizajnerom Borisom Pavlinom imala sam priliku asistirati u izradi i kreiranju svečanih haljina i vjenčanica. To mi je izuzetno važno iskustvo jer sam dobila neprocjenjivo znanje o finim i kvalitetnim materijalima, tehnikama izrade i izrade krojeva. Kreirati za djecu novi mi je i znatno teži izazov jer uključuje puno više faktora na koje treba obratiti pozornost – objašnjava vlasnica Koo – Koo brenda.

Koo-Koo-5

Osim webshopa, u plani je i otvaranje showrooma u Varaždinu.

– U planu je otvaranje Koo-Koo showrooma u Varaždinu u kojem će se moći vidjeti i naručiti proizvodi. To neće biti klasična trgovina budući da proizvode izrađujem isključivo po narudžbi jer ne želim stvarati bespotrebne skladišne zalihe. To će biti mjesto gdje će svatko moći zaviriti i vidjeti kako nastaju proizvodi i odabrati ono što se njemu sviđa – kaže Jasmina, rođena Varaždinka koja tamo namjerava ostati i razvijati svoje poslovanje.

– Ipak je to grad s velikim iskustvom što se tekstilne industrije tiče. Moja mama je veliki znalac s puno iskustva rada u varaždinskoj tekstilnoj industriji i moja najveća potpora pa tako smatram da je baš Varaždin najbolje mjesto za početak ostvarivanja mojih snova – zaključila je Jasmina Nevžala.

Koo-Koo-1
Koo-Koo-4
Koo-Koo-6
Koo-Koo-7
Koo-Koo-8
Koo-Koo-9
Koo-Koo-11

m.furlan / sjever.hr 20.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.