Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Općina Lobor: Dječjim turnirom u Vojnovcu otvoren novoizgrađeni teniski teren

Autor: Martina Lončar Petrinjak
Općina Lobor: Dječjim turnirom u Vojnovcu otvoren novoizgrađeni teniski teren

Dječjim crvenim teniskim turnirom u četvrtak je i službeno otvoren novoizgrađeni teniski teren u Vojnovcu kraj dječjeg igrališta i staze za rolanje. Riječ je o novom sportskom sadržaju u Općini Lobor koja ovih dana obilježava Dan općine i Dan župe, a taj će sadržaj mladima ponuditi mogućnost početka bavljenja ovim sportom, dok će onim starijima i iskusnijima nuditi dobru rekreaciju.

– Ovo je ispunjavanje obećanja izgradnje sportskih terena u svakom mjesnom odboru koji će omogućiti bavljenje različitim sportovima za sve generacije. U Vojnovcu smo se tako, kraj ranije uređenog dječjeg igrališta i staze za rolanje, odlučili izgraditi teniski teren da i taj sport približimo prije svega najmlađima. Po održanom dječjem turniru na otvaranju i interesu koji je vladao možemo zaključiti da je izgradnja teniskog terena pun pogodak – kazala je načelnica Općine i saborska zastupnica Ljubica Jembrih.

Sam projekt izgradnje teniskog igrališta sufinanciran je od strane LAG-a Zeleni bregi, a prijava za sufinanciranje također je podnesena i Upravi za sport u sklopu Ministarstva turizma i sporta. Ostala sredstva osigurana su iz proračuna Općine Lobor, a ukupna vrijednost radova iznosi 146.704,95 eura.

Samo otvorenje pripalo je djevojčicama i dječacima rođenim 2015. godine i mlađima na Dječjem crvenom teniskom turniru, održanom u organizaciji Općine Lobor i TK BK Hornets, a sudjelovali su i članovi TK Zagorec Krapina, TK Zabok i BK Hornets Bedekovčina.

Vrpcu su prerezali Darija Šeremet, Matijas Gorup i Rafael Bockaj, a prvu lopticu na terenu bacili su Amon Đukez i David Martinuš iz Savjeta mladih Lobor.

Da ideja kako maksimalno koristiti novoizgrađeni teren ne nedostaje, potvrđuje i poziv iz TK BK Hornets. Naime, klub će uz pomoć Općine Lobor organizirati besplatnu tenisku radionicu za sve zainteresirane od 4 do 14 godina u vremenu od 31. srpnja do 2. kolovoza. Rok za prijavu je do 28. srpnja, a sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098/634-717 od 08 do 20 sati ili na mail adresu bkhornets@gmail.com.

– Raduje me što već postoje ideje, odnosno aktivnosti korištenja teniskog terena. Igralište u Vojnovcu definitivno će postati mjesto okupljanja još većeg broj mladih, što je i glavni cilj ovog projekta – zaključila je Jembrih.

Treba istaknuti i da se korištenje terena za sve mještane Općine Lobor ne naplaćuje, a sve informacije oko korištenja terena mogu se dobiti na broj mobitela 099/687-13-96.

sjever.hr
26.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?