Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

Proglašen Dan žalosti u Daruvaru: Ubojici prijeti kazna od 50 godina zatvora

Autor: Sara Smoljan
Proglašen Dan žalosti u Daruvaru: Ubojici prijeti kazna od 50 godina zatvora

Ubojici iz Daruvara koji je ubio šest ljudi u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici prijeti kazna od 50 godina zatvora.

Grad Daruvar je današnji dan, 24. srpnja odlučio proglasiti Danom žalosti. Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave Republike Hrvatske i Grada Daruvara na pola koplja na zgradi Uprave Grada Daruvara, na zgradama ustanova na području grada Daruvara te na zgradama ostalih institucija, udruga i klubova na područjima grada Daruvara koje imaju istaknute zastave.

Državno odvjetništvo je zatražilo istražni zatvor za osumnjičenog 51-godišnjaka zbog teških okolnosti kaznenog djela. Sud će odluku o tome donijeti danas, dok se DORH o tome oglasio priopćenjem:

Kako prenosi n1info.hr, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru je 23. srpnja 2024., po primitku kaznene prijave Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske protiv hrvatskog državljanina (1973.), provela dokaznu radnju njegovog prvog ispitivanja te je donijela rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje jedanaest kaznenih djela protiv života i tijela.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 22. srpnja 2024., počinio jedno kazneno djelo teškog ubojstva ženske osobe iz članka 111.a stavka 1. KZ/11; četiri kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. točke 2. KZ/11; jedno kazneno djelo ubojstva iz članka 110. KZ/11; tri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točke 1. u vezi članka 34. stavka 1. KZ/11 i dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz članaka 110. u vezi članka 34. stavka 1. KZ/11.

Državno odvjetništvo podnijet će sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao ponoviti ista kaznena djela ili dovršiti kaznena djela koja su ostala u pokušaju, a za koja se prema zakonu može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, kao i zbog nužnosti određivanja istražnog zatvora radi neometanog odvijanja kaznenog postupka s obzirom na zapriječenu kaznu zatvora za inkriminirana kaznena djela, a kod kojih su okolnosti počinjenja posebno teške.

Kako navodi n1info.hr, u 8 sati i 30 minuta trebalo bi početi ročište za ubojicu iz Daruvara.

foto: Facebook HITNA UŽIVO 194
sjever.hr/n1info.hr
24.07.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?