Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Lifestyle

SVJETSKI JE DAN SLADOLEDA Evo što vaš omiljeni okus sladoleda otkriva o vama

Autor: Alenka Kučić
SVJETSKI JE DAN SLADOLEDA Evo što vaš omiljeni okus sladoleda otkriva o vama

Svake godine, treće nedjelje u srpnju, ljubitelji sladoleda diljem svijeta imaju poseban razlog za slavlje – obilježava se Svjetski dan sladoleda!

Ovaj dan, posvećen jednom od najomiljenijih ljetnih deserata, pruža savršenu priliku za uživanje u raznim okusima i teksturama koje ovaj hladni desert nudi.

Nacionalni dan sladoleda uveo je bivši američki predsjednik Ronald Reagan, odlučivši da će nacija trećom nedjeljom u srpnju svake godine odati počast slastici u kojoj uživa više od 90 posto Amerikanaca. Godine 1984. donio je odluku koju je pozdravila cijela industrija jer Amerikanci su predvodnici po pitanju konzumacije sladoleda; godišnje konzumiraju više od 80 litara po osobi.

Koju vrstu sladoleda najviše volite?

Vrsta sladoleda koju najviše volite ne govori puno samo o vašem osobnom ukusu, nego i o osobnosti. Za jedno istraživanje, koje je proveo američki brand sladoleda „Breyers“, 2000 Amerikanki i Amerikanaca podijeljeno je u grupe i to prema njihovom najomiljenijem sladoledu. Pri tome je odabir bio ograničen na tri standardna okusa: vanilija, jagoda i čokolada, piše Miss7.

Tko voli jagodu, ranije će pronaći ljubav

Podjela na omiljene sorte sladoleda otkrilo je zapanjujuće zajedničke stvari. Prema istraživanju će, primjerice, ljubiteljice sladoleda od jagoda vrlo rano pronaći svoju veliku ljubav – u prosjeku već sa 24 godine. Osim toga, rado peru rublje, vole jazz i znanstvenofantastične filmove.

Ljubiteljice sladoleda od čokolade vole romantične komedije

Sasvim druge stvari otkrilo je istraživanje o fanovima sladoleda od čokolade. Oni će ljubav pronaći tek sa 26 godina i, za razliku od fanova sladoleda od jagode, su ekstrovertirani. Osim toga, vole pop i rock glazbu te romantične komedije.

Ljubiteljice sladoleda od vanilije su noćne ptice

A što je s onima kojima je najomiljeniji okus sladoleda vanilija? Što se tiče ljubavi, nalaze se u sredini: zaljubit će se ozbiljno u prosjeku sa 25 godina. Što se tiče kućanstva, vole prati posuđe, jako vole pse te su više introvertirane osobe. Prema istraživanju ispada da su također i noćne ptice, piše Miss7.

Koji god da najviše volite, priuštite si sladoled koji mnogi nazivaju i našim najboljim prijateljem tijekom vrućih dana.

foto: daniel oberg/unsplash
sjever.hr/miss7.24sata.hr
21.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?