Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagrebački prsten

Uređeno kupalište na rijeci Sutli- nova oaza zabave za djecu i mlade u Općini Dubravica

Autor: Ema Rukav
Uređeno kupalište na rijeci Sutli- nova oaza zabave za djecu i mlade u Općini Dubravica

Dugogodišnji interes stanovništva, a posebno djece i mladih potaknuo je Općinu Dubravica na uređenje kupališta na rijeci Sutli. U suradnji s Hrvatskim vodama uredili su hrvatski dio rijeke.

Uređenje je uključivalo akciju čišćenja od divljeg raslinja te uklanjanje panjeve.

Uz rijeku Sutlu izgradili su oko 3 kilometara ceste od čega je približno 2,5 kilometra izvedeno kao vrlo kvalitetna makadamska cesta te su djelomično uredili kupališta u naseljima Prosinec i Vučilćevo, a planiraju nastaviti s daljnjim radovima.

Kao dodatan sadržaj koji će omogućiti mještanima što bolji i ugodniji boravak na kupalištu izgradili su se grill punktovi pri čemu su sudjelovali Hrvatska turistička zajednica, TZ Savsko-sutlanska dolina i brigi, Općina Dubravica te članovi Mjesnog odbora Vučilćevo i Prosinec-D. Čemehovec.

Rijeka Sutla kao jedna od rijetkih rijeka koja je sigurna i čista za kupanje uz nove prijedloge koje dolaze od mladih nastavit će se uređivati te uz angažman lokalne zajednice, podršku relevantnih institucija kupalište na rijeci Sutli postat će nova oaza za rekreaciju i uživanje pružajući sigurno i ugodno okruženje za sve mještane.

foto: fb Marin Štritof

sjever.hr 16.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?