Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Podravina

Župan Koren u obilasku novog sportskog igrališta Srednje škole Koprivnica vrijednog 1,2 milijuna eura

Autor: Ema Rukav
Župan Koren u obilasku novog sportskog igrališta Srednje škole Koprivnica vrijednog 1,2 milijuna eura

Župan Darko Koren obišao je novo igralište Srednje škole Koprivnica vrijedno 1,2 milijuna eura koje je nakon kompletne rekonstrukcije dobilo svoje završno novo izdanje zahvaljujući projektu i financijama Koprivničko-križevačke županije.

Župan Koren bio je u pratnji svojih suradnika, uključujući zamjenika župana Ratimira Ljubića, gradonačelnik Mišela Jakšića, pročelnice Melite Ivančić i Anu Mušlek, te predstavnike izvođača radova i nadzora te ravnatelja Obrtničke škole Koprivnica Zlatka Martića, ravnatelj Srednje škole Koprivnica Maria Latina.

Ovo je značajan projekt za Koprivnicu, ne samo iz obrazovnog, već i iz urbanističkog aspekta. Ističe se važnost uklapanja igrališta u školski kompleks, gdje se nalaze Centar kompetentnosti Krapinsko-zagorske županije, nova upravna zgrada Podravke te dvorana OŠ Đuro Ester. Službeno otvorenje igrališta planirano je za početak nove školske godine na jesen.

-Investicija je u potpunosti financirana sredstvima Županijskog proračuna i ovo je uvjerljivo najveći iznos koji smo do sada realizirali. Sada smo između dva velika investicijska ciklusa – jedan koji je završio izgradnjom pet školsko-sportskih dvorana i dva Centra kompetentnosti, i to prije novog koji planiramo kad se otvore mogućnosti novog financijskog razdoblja za takve investicije, a u pripremi ih imamo 12. U ovom prijelaznom razdoblju odlučili smo uređivati vanjska školsko-sportska igrališta – istaknuo je župan Koren.

Pozitivne komentare i oduševljenje ne krije nitko.

-Novo igralište je opravdalo naša očekivanja, a nadam se da će opravdati i svih onih koji će ga koristiti. Ovdje su upotrijebljeni moderni materijali koji su prilično osjetljivi pa ovim putem apeliram na sve da se pridržavaju preporuka o korištenju terena , da se ne ulazi za prijevoznim sredstvima kako bi ga sačuvali od oštećenja- napomenuo je župan Koren.

Ovom rekonstrukcijom obuhvaćena je i sanacija i obnova atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta, s uređenjem pristupnih i zelenih površina, izvedbom nove rasvjete i odvodnje cijelog prostora igrališta.

Nakon uklanjanja postojećih tribina izvedene su nove armirano betonske tribine te je uređena kružna staza za trčanje, zatim dva terena za košarku, teren za rukomet, teren za mali nogomet, zaletište za skok u dalj s jamom, vježbalište sa spravama te vježbalište za bacanje kugle.

sjever.hr 12.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?