Now Reading:
Otvoren 22. Tabor Film Festival – donosi čak 74 filma iz 34 zemlje
Full Article 2 minutes read

Otvoren 22. Tabor Film Festival – donosi čak 74 filma iz 34 zemlje

U subotu je u Dvoru Veliki Tabor u Desiniću otvoren  Međunarodni Tabor Film Festival koji u svojem 22. izdanju donosi 900 minuta filmskog programa, odnosno 74 filma iz čak 33 zemlje svijeta i Hrvatske.

Među premijernim naslovima nalazi se jedan berlinski laureat te višestruko nagrađivani dokumentarac, potom prošlogodišnji portugalsko-švicarski kandidat za Europsku filmsku nagradu, kao i filmovi iz Locarna, Annecyja, s Animafesta i Sundancea, iz Moskve, Toronta i s drugih svjetskih festivala.

Selektorica TFF-a, poznata filmska kritičarka Diana Nenadić, rekla je da se selekcija za Festival ove godine nije radila na temelju individualnih poziva autorima i producentima, već na osnovi prijava, a njih je bilo nekoliko stotina.

TFF je otvorila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko-zagorske županije Mirjana Smičić Slovenec.

Na otvorenju Festivala prikazan je film ‘Čovjek koji nije mogao šutjeti’ Nebojše Slijepčevića, dobitnik Zlatne palme u Cannesu, dok će u nedjelju, nakon zatvaranja TFF-a publika moći vidjeti  novi film Borne Armaninija ‘Trenuci izazova’ koji je od početka ove godine osvojio već pet festivalskih nagrada.

U nedjelju u večernjim satima, uz projekcije pobjednika na otvorenom, bit će dodijeljene nagrade najboljima – Veronikine lubanje za hrvatsku i međunarodnu konkurenciju, posebna priznanja žirija te Vox Veronicae, nagrada koju dodjeljuju gledatelji. U glazbenom će dijelu programa nastupiti grupa Mangroove.

s.kalajdžija/sjever.hr 07.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.