Now Reading:
Varaždin jedan od domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva, stižu navijači iz Mađarske, Makedonije, Nizozemske i Gvineje
Full Article 3 minutes read

Varaždin jedan od domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva, stižu navijači iz Mađarske, Makedonije, Nizozemske i Gvineje

Grad Varaždin jedan je od suorganizatora Svjetskog prvenstva u rukometu koje će se održati od 14. siječnja do 2. veljače 2025. godine. Ugovor o suorganizaciji u srijedu je potpisao gradonačelnik Neven Bosilj uime Grada, a uime Hrvatskog rukometnog saveza potpisao je glavni tajnik saveza, Damir Poljak.

Grad Varaždin tako će sljedeće godine biti domaćim reprezentacijama u grupi D – Mađarskoj, Nizozemskoj, Sjevernoj Makedoniji i Gvineji, ali i domaćin jednoj od grupa reprezentacija koje prođu u drugi krug.

Grad za domaćinstvo dijela prvenstva izravno će uplatiti HRS-u iznos od 250 tisuća eura, dok je još 37 tisuća kroz korištenje dvorane i sl, a gradonačelnik Bosilj smatra kako će se novac koji će grad Varaždin utrošiti, višestruko isplatiti kroz dolazak navijača.

– Igra se grupa u kojoj su nam gosti iz Sjeverne Makedonije, iz Mađarske, Nizozemske i Gvineje, a kasnije se ta grupa spaja sa grupom u kojoj su Francuzi i to će zaista biti prekrasno. Jedan doživljaj za naše Varaždince, ali biti će ovdje zaista prepuno navijača i biti će to jedna lijepa turistička i sportska promocija našega grada – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako se pokazalo da Varaždin ima već uigranu ekipu.

– Gotovo ni u jednom gradu u Hrvatskoj, hrvatska rukometna reprezentacija nije toliko igrala i toliko nastupala kao u Varaždinu – rekao je gradonačelnik, što je potvrdio i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, koji je nazočio potpisivanju ugovora.

On je rekao kako je ovo najsloženije svjetsko prvenstvo koje dosada Hrvatska organizira, iako ga ne organiziraju sami već sa Danskom i Norveškom.

– 63 posto utakmica Svjetskog prvenstva će se igrati u Hrvatskoj, a u Varaždinu će se jako velik broj utakmica odigrati pošto u Varaždinu, osim prvog kruga, se igra i drugi krug. Mi kao Hrvatski rukometni savez smo u Varaždinu uvijek imali pouzdanog i sigurnog poslovnog partnera i mi se svi ovdje osjećamo doista kao kod kuće jer nam je lijepo doći, igrači se osjećaju ugodno i ovdje kada dolazimo imamo osjećaj velikog i srdačnog gostoprimstva. Ja se nadam da ćemo našu poslovnu suradnju dugoročno nastaviti na ovako visokoj razini koja je i do sada uspostavljena, jer svake godine, svako natjecanje stvaraju nove i zahtjevnije izazove i više se podiže razina natjecanja koja mora biti.

Istaknuo je kako grad zaslužuje svaku pohvalu za organizaciju prvenstva jer to nije nimalo jednostavno i lako za napraviti.

Glavni tajnik Damir Poljak, koji je potpisao ugovor sa Bosiljem, ponovio je da se radi o zahtjevnoj organizaciji, ali i da je HRS odradio veliki dio potrebnih priprema. Drži da je preostalih 202 dana do otvorenja dovoljno da se sve posloži.

Gradonačelnik Bosilj ujedno je najavio i pripremnu utakmicu hrvatske reprezentacije prije odlaska na Olimpijske igre. Hrvatski rukometaši tako će snage odmjeriti s reprezentacijom Egipta u varaždinskoj Areni 6. srpnja 2024. godine, a utakmica počinje u 16:30 sati.

n.p.bajz/sjever.hr

26.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.