Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

Ostaje li Međimurje plin i dalje opskrbljivač za područje Zagreba? Gradska plinara Zagreb podnijela tužbu!

Autor: Nikolina Pofuk Bajz
Ostaje li Međimurje plin i dalje opskrbljivač za područje Zagreba? Gradska plinara Zagreb podnijela tužbu!

Nakon što je, prema odluci HERA-e, umjesto dosadašnje Gradske plinare Zagreb-Opskrba, kao novi opskrbljivač plinom za područje grada Zagreba odabrano Međimurje plin, Gradska plinara Zagreb-Opskrba podnijela je tužbu protiv odluke HERA-e.

Kako piše N1, Gradska plinara Zagreb-Opskrba podnijela je tužbu Upravnom sudu u Zagrebu protiv odluke Hrvatske regulatoren energetske agencije (HERA) od 29. svibnja 2024. godine o određivanju opskrbljivača u obvezi javne usluge opskrbe plinom za distribucijsko područje operatora distribucijskog sustava Gradska plinara Zagreb za razdoblje od 1. listopada 2024. godine do 30. rujna 2027. godine.

U svojoj tužbi iznose niz argumenata koji upućuju na to da je natječaj proveden nezakonito te da on treba biti poništen. Kako navode, očekuju da će Upravni sud donijeti presudu u korist tvrtke i poništiti natječaj koji je, kako navode, proveden nezakonito.

Podsjetimo, HERA je u svibnju, nakon provedenog natječaja kao novog opskrbiljivača odabrala Međimurje plin, koji bi od 1. listopada trebao početi opskrbljivati Zagreb plinom

sjever.hr/N1info

25.06.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?