Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Podravina

Župan Koren položio vijence i zapalio svijeće za žrtve Drugog svjetskog rata

Autor: Marijana Sopek
Župan Koren položio vijence i zapalio svijeće za žrtve Drugog svjetskog rata

Uoči Dana antifašističke borbe, danas su u Koprivnici na Spomen području Danica, Gradskom groblju kod središnjeg križa i kod grobnice palih boraca, na Židovskom i Pravoslavnom groblju te na groblju u Jagnjedovcu položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve žrtve u Drugom svjetskom ratu te u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. godine kada je u šumi Brezovica kod Siska formiran Prvi sisački partizanski odred.

Vijence i svijeće položile su zajedničke delegacije Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, delegacije Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Koprivnice, Židovske općine Koprivnica te Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije.

Kod centralnog križa na gradskom groblju „Pri Svetom Duhu“ obratio se župan Darko Koren koji je istaknuo kako Hrvatsku promatra kao kuću u kojoj svi živimo i koju je potrebno do kraja urediti.

-Temelji su postavljeni upravo u ono vrijeme koje danas obilježavamo, znamo koliko su zla donijeli totalitarni režimi, a jednom od njih smo svjedočili i u Domovinskom ratu u kojem smo većinski izgradili ono što danas baštinimo. Tim generacijama i pojedincima potrebno je odati priznanje i zahvalu te uvijek isticati kako je to bio početak gradnje buduće sretne kuće zvane Hrvatska - kazao je župan Koren.

foto: kckzz.hr

sjever.hr/kckzz.hr 22.06.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?