Now Reading:
IVANEC Počeli su Dani grada!
Full Article 3 minutes read

IVANEC Počeli su Dani grada!

Koncerti, dječje priredbe, kino projekcije i kazališne predstave, zabavni sadržaji, planinarski pohodi i razne druge manifestacije u organizaciji Grada Ivanca, udruga i ustanova,sve zajedno njih 50-ak, čine nikad bogatiji program proslave Dana grada Ivanca. Sav taj bogati program održavat će se do 30. lipnja, a odmah nakon toga počinje jednako bogato zabavno Ljeto u Ivancu, koje će trajati sve do skoro polovice rujna.

Cijeli niz priredbi već je održan proteklih dana i o većini njih izvijestili smo na našim stranicama. No, ono najljepše tek slijedi: od ponedjeljka, 17. lipnja, do nedjelje, 23. lipnja cijeli se centralni gradski park pretvara u veliki zabavni park za djecu i mališane. Svih tih dana park će biti ispunjen „napuhancima“, bazenčićima, mini sportskim igralištima te raznim zabavnim spravama i mnoštvom drugih zabavnih sadržaja.

Grad Ivanec omogućio je svoj djeci njihovo besplatno korištenje, dakle – ulaznice se neće naplaćivati. Za dobru zabavu i sigurnost djece brinut će se animatori.

U suradnji Grada i SU Kraševski zviri, djeca će se ponovno moći spuštati sa zip lineom na visini od pet metara, a uz osiguranje članova HPD-a Ivančica, moći će se i penjati na penjačku stijenu visoku 6 metara.

Naročito zanimljiv program očekuje se u petak, 21. lipnja, kada Turistička zajednica u Centru Kukuljević i gradskom parku priređuje manifestaciju Putovima prošlosti – u šetnji Kukuljevićevim gradom, o čemu ćemo posebno izvijestiti. Program će svojom izložbom starina obogatiti i Ivanečki klub kolekcionara, a pridružit će se i druge gradske udruge, među njima i Ivanečko sunce.

Toga dana će na centralnoj bini na gradskom trgu oproštaj od vrtića prirediti i predškolci dječjih vrtića Ivančice i Bambi Ivanec.

Najveselija fešta očekuje se u subotu, 22. lipnja, kada će se na prostoru skate parka okupiti više od 50 ekipa na Ivanečkom kotliću, natjecanju u kuhanju gulaša u kotliću, tradicionalno najomiljenijoj manifestaciji Ivanečkih dana. Istoga dana navečer na središnjoj bini na gradskom trgu koncert će održati Željko Bebek.

Tijekom prijepodneva počet će na ribnjacima SRD Ivanec i Kup Grada Ivanca u lovu ribe udicom na plovak, u gradskom parku održat će se izložba malih životinja udruge Fauna, a iz centra Ivanca startat će jubilarna brdska utrka Ivančica 2024.

U sportskoj dvorani Srednje škole održat će se turnir u mini rukometu za dječake i djevojčice.

U nedjelju, 23. lipnja, u kapeli sv. Ivana Krstitelja na Ivančici održat će se tradicionalna misa, a svečana misa u župnoj crkvi u Ivancu bit će na samo Ivanje, 24. lipnja u 18.30 sati.

No, sve spomenuto tek je dio bogatog programa Dana grada koji će tijekom idućega tjedna svojim programima ispuniti mnoštvo ivanečkih i gostujućih udruga.

Tu ni izdaleka priči nije kraj, jer program se i nadalje nastavlja cijelim nizom zabavnih sadržaja kojima Ivančani i njihovi gosti tradicionalne slave Dan svoga grada, a o kojima ćemo redovito izvještavati.

foto: FB Grad Ivanec
sjever.hr/ivanec.hr
17.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.