Now Reading:
Veseli i raspjevani petak na „Antunovskom proštenju“ na čakovečkom Jugu
Full Article 2 minutes read

Veseli i raspjevani petak na „Antunovskom proštenju“ na čakovečkom Jugu

Na Trgu sv. Antuna Padovanskog koncert je održao odličan Dixieland band Čakovec. Dobra glazbena atmosfere i u konačnici zadovoljna publika, obilježili su i ovaj nastup fantastičnih čakovečkih glazbenika.

Tradicija prikazana kroz ples i pjesmu 

O nastupima KUD-a Šafran, KUD-a Mihovljan i KUD-a Žiškovec koji su nastupali na pozornici na Trgu Pape Ivana Pavla II  ne treba puno govoriti. Riječ je o nastupima čuvara naše tradicije i nasljeđa, tako da se kroz ovu priliku još jednom moglo uživati kroz ples i pjesme koje nam pronose nasljeđe naših djedova i baka. Ove nevjerojatna grupe entuzijastičnih pojedinaca koje predano njeguju i prenose naše kulturne bisere kroz  glazbu i običaje još su jednom pokazale svu raskoš međimurske glazbene tradicije u pjesmi i plesu.

Gazde i u Čakovcu oduševili mnogobrojnim hitovima iz svojeg bogatog repertoara

Nakon nastupa KUD-ova, od 21 sat, na Trgu Pape Ivana Pavla II  vrijeme je bilo  rezervirano za popularne “ZG Beatlese s tamburama“, tamburaški sastav „Gazde“. Da i nakon trideset godina postojanja „Gazde“ svojim rockerskim pristupom privlače pozornost pokazalo se i ovoga petka na čakovečkom Jugu. Tijekom koncerta „Gazde“ su ponudili presjek svoje bogate karijere te dokazali da tamburica i tamburaška glazba, kojem god izričaju pripadale, itekako imaju svoju publiku.

Sutra je na rasporedu sportsko glazbeni dan uz gledanje utakmice Hrvatska-Španjolska i dva odlična koncerta

Danas 15. lipnja, na pozornici na čakovečkom Jugu prvo nas čeka zajedničko gledanje utakmice Europskog prvenstva Hrvatska -Španjolska u 18 sati, a glazbeni program nastavlja se u 19.45 sati nastupom Ivana Horvata na usnoj harmonici, u 20 sati predstavit će se Etno duo Goga & Željko i Kajezzery band, dok je u 21 sat vrijeme rezervirano za nastup Tarapana banda.

sjever.hr 15.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.