Now Reading:
Iz SDP-a odgovorili: HDZ i njihov stranački podmladak su jedini uzurpatori svakog oblika organiziranog djelovanja mladih
Full Article 2 minutes read

Iz SDP-a odgovorili: HDZ i njihov stranački podmladak su jedini uzurpatori svakog oblika organiziranog djelovanja mladih

Jučerašnje priopćenje Mladeži HDZ-a o degradaciji i ponižavanju udruga i inicijativa pokazuje da mladi pogon ove stranke ima bogato iskustvo u uzurpaciji svih organiziranih, institucionalnih oblika djelovanja mladih. Veliko i bogato iskustvo ih je „prebacilo“ pa im se pričinjavaju stvari koje samo oni vide, odnosno koje samo oni provode, ističe se u priopćenju Kluba vijećnika SDP-a koje prenosimo u cijelosti.

-Pa evo malo o iskustvima ove stranke i njihove mladeži u uzurpaciji organiziranih oblika djelovanja mladih, kako u našoj sredini tako i u Hrvatskoj. Recimo, u Varaždinskoj županiji, gdje je na vlasti HDZ, predsjednici Savjeta mladih Varaždinske županije i Vijeća učenika Varaždinske županije su istaknuti članovi Mladeži HDZ-a. Na državnoj razini, gdje je na vlasti HDZ, predsjednica Savjeta mladih Republike Hrvatske dolazi iz Mladeži HDZ-a, a 85% članova tog tijela isto tako dolazi iz HDZ-a.

Pa ni to im nije bilo dovoljno pa su za predsjednika Nacionalnog vijeća učenika izabrali člana Mladeži HDZ-a. A koga je u prethodnom sazivu Gradskog vijeća izabrala HDZ-ova i Čehokova većina za predsjednika Savjeta mladih našega grada? Ni manje ni više već aktualnog predsjednika Mladeži HDZ-a Grada Varaždina Josipa Pokornyja.

U duhu ove „demokratske“ prakse uzurpacije udruga i inicijativa mladih ove su godine u HDZ-u odlučili biti malo lukaviji, pa su u ime različitih udruga i inicijativa predložili redom članove Mladeži HDZ-a (Luka Antočić, Filip Beatović, Klara Blažin, Petar Runac). Ova prozirna akcija stranačkog podmlatka da se ugura u Savjet mladih je neinventivan pokušaj političke podvale kojom se na izravan način degradira udruge i inicijative mladih.

Ovako čist i sirov oblik instrumentalizacije udruga i inicijativa mladih samo je preslika politike ove stranke na svim razinama koja na sve moguće načine želi čvrsto prigrliti u vlastito krilo svaku instituciju u našoj zemlji i društvu, trajno im isisavajući smisao i negirajući njihovu društvenu ulogu. Ovakvo ponašanje „zna se“ stranke i njihovog podmlatka na svim razinama, a što uključuje i stranački nepotizam, dodatno je demotiviralo mlade na politički aktivizam i političko djelovanje, a u krajnjim slučajevima dovelo i do njihovog iseljavanja iz zemlje u kojoj ne vide perspektivu i zbog uzurpacija kakvu demonstrira stranka HDZ i njihov politički podmladak.

Klub vijećnika SDP-a

sjever.hr
13.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.