Now Reading:
U Varaždinu i ove godine održana retro biciklijada
Full Article 1 minutes read

U Varaždinu i ove godine održana retro biciklijada

Deveto izdanje varaždinske retro-biciklijade Varasdiensia okupilo je u nedjelju, 9. lipnja 27 zaljubljenika u specijalke, retro-trkaće bicikle poznatih svjetskih marki izrađenih od čelika.

Varaždinski biciklisti, većinom rekreativci u ozbiljnim godinama, zajedno s kolegama iz Zagreba i iz Slovenije nakon okupljanja na varaždinskom Trgu Miljenka Stančića krenuli su na vožnju dolinom rijeke Bednje do Klenovnika i natrag u ukupnoj dužini 65 kilometara. U njihovoj namjeri da predstave biciklizam kao zdravi način provođenja slobodnog vremena i rekreacije, podržali su i Turistička zajednica Varaždinske županije i Grad Varaždin.

U pratnju biciklistima priključila se i poznata varaždinska ultra-triatlonka Karla Čović koja je potakla i motivirala biciklistice koje su također sudjelovale u vožnji. Cilj biciklijade, koja se organizira već devet godina na bazi voluntarizma i entuzijazma nekolicine zaljubljenika u retro-biciklizam je promocija biciklizma u širem smislu, razvoj prometne kulture, druženje i njegovanje tradicije. Po povratku izabran je i najljepši bicikl, usklađen s outfitom vozača. Ovogodišnju titulu najljepšeg ponio je arheolog Jere Drpić s biciklom marke Grandisi.

sjever.hr

10.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.