Now Reading:
Telemach Dan sporta u Novom Marofu obilježili izvrsna atmosfera i fair play navijanje
Full Article 3 minutes read

Telemach Dan sporta u Novom Marofu obilježili izvrsna atmosfera i fair play navijanje

Novi Marof je ugostilo posljednji ovogodišnji Telemach Dan sporta, a izvrsna atmosfera od zagrijavanja do podjele medalja obilježila je veseli sportski dan. Nakon što je sportsko-edukativni Telemach Dan sporta obišao sve županije u Hrvatskoj, 29 event održan je na ŠNK Novi Marof.

Djeca su se natjecala u graničaru i atletici s ciljem prolaza na Državnu završnicu Plazama Sportskih igara mladih koja će se ove godine održati u Rijeci, ali prije svega svi su se dobro zabavili i družili. 

Mlade sportaše podržali su gradonačelnik Siniša Jenkač, ravnatelj Osnovne škole Novi Marof Anđelko Bošnjak i direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan.

– Bitno je da se djeca bave sportom, jer sport nije samo tjelesna aktivnost, već nas uči disciplini, timskom radu i upornosti. Dan sporta treću godinu za redom održava se u našem predivnom Novom Marofu, a svjedočimo izvrsnoj atmosferi koja nas sve ispunjava ponosom. Želim sve najbolje svim pobjednicima, ali i svim sudionicima, jer svatko od vas je pobjednik već samim time što ste ovdje i što dajete svoj maksimum. Hvala svima koji su pridonijeli organizaciji ovog događaja i što zajedno stvaramo pozitivno okruženje za našu djecu – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Kao društveno odgovorna kompanija, Telemach predano radi na poticanju zdravih životnih navika kroz rekreaciju, socijalizaciju i zdravo natjecanje u sportu, nastojeći djecu i mlade potaknuti na aktivnosti koje predstavljaju temelj pravilnog rasta i razvoja. Pored istaknutijih, medaljama okrunjenih sportova, podržavamo i druga sportska područja, te smo ponosni višegodišnji zlatni sponzor Sportskih igara mladih. Smatramo da su djeca pokretači budućnosti i da svako djetinjstvo koje učinimo aktivnijim, znači korak naprijed ka stvaranju društva koje je zdravije, sretnije i uspješnije. Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo podržali mlade generacije u razvijanju njihovih potencijala kroz sport, čime gradimo temelje za pozitivnu i prosperitetnu budućnost – rekla je Ana Miličević.

Ispred Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja.

– Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igrate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci – rekao je Bruburan.

Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koju su donijeli Lino iz Podravke i Vikor, maskota SIM-a, u pratnji prošlogodišnjih pobjednika u graničaru ekipe Vatreni.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a sudjelovali su učenici OŠ Novi Marof, OŠ Podrute, OŠ Svibovec, OŠ Ljubovica i OŠ Breznički Hum.

Izvrsna atmosfera i fair play navijanje obilježili su sportski dan, a najbojima je medalje podijelo gradonačelnik Siniša Jenkač.

Najspretnije ekipe u graničaru su ekipa 2.C Lavovi u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Vatreni u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Iva Košćak i Dominik Đokić, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Vita Valentak, dok su kod dječaka zajedno u cilj utrčali Tin Habek i Luka Sokač te zasluženo osvojili zlatne medalje.

sjever.hr

09.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.