Now Reading:
Svečanost dodjele svjedodžbi maturantima: Župan Kolar u SŠ Krapina dodijelio nagrade učenicima koji su sve četiri godine završili s prosjekom 5.0.
Full Article 5 minutes read

Svečanost dodjele svjedodžbi maturantima: Župan Kolar u SŠ Krapina dodijelio nagrade učenicima koji su sve četiri godine završili s prosjekom 5.0.

U Srednjoj školi Krapina održana je svečana dodjela svjedodžbi i nagrada maturantima. Završena je jedna izuzetna generacija od ukupno 264 učenika u 15 razrednih odjela.

Krapinsko-zagorska županija dodijelila je nagrade superodlikašima koji su sva četiri razreda srednje škole završili s prosjekom 5.0. U krapinskoj srednjoj školi su to četiri učenika – Dina Draganić, Elena Čuček, Leon Vincelj i Hrvoje Pongračić.

Župan Željko Kolar tome je prilikom istaknuo kako je u županiji ove godine 11 takvih učenika, a ovdje u Srednjoj školi Krapina smo danas dodijelili nagrade za njih četvero.

 – Svaki od njih je dobio po 500 eura nagrade. Moram priznati da sam danas fasciniran brojem učenika koji je sudjelovao na državnim natjecanjima i na uspjesima koji su postignuti, što iz znanja, što iz sporta, što iz društvenih djelatnosti. To pokazuje da su osim onog temeljnog učenja u samoj školi, važne i izvanškolske aktivnosti, te da je i rad učitelja, profesora, mentorica i mentora i izvan ovog djela nastave itekako opsežan. Uz učenike i roditelje dali su si izuzetno mnogo truda da bi dobili ovaj rezultat – istaknuo je Kolar.

Župan im je zaželio da odlično napišu maturu, te da svi oni koji su se odlučili na daljnje školovanje upišu fakultet koji su si zaželjeli, koji im je prvi izbor, a oni koji su se odlučili da idu na tržište rada da prije svega pokušaju pronaći posao na području Krapinsko-zagorske županije.

Prosječna plača u Republici Hrvatskoj je rasla, a pogotovo u Krapinsko-zagorskoj županiji. Mi smo po prosjeku plaća 5. u Hrvatskoj. Ne tako davno, prije 10-ak godina bili smo 17 i 18. Uz infrastrukturu koju imamo, uz sve ono u što se ulaže i u ljude i u nove tehnologije smatram da bi velika većina njih svoje ambicije mogla zadovoljiti ovdje u našoj županiji, a oni koji će se odlučiti potražiti sreću negdje drugdje, da nikad ne zaborave od kuda su došli – završio je župan Kolar.

Ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan kazao je kako je ovo bila prilika evocirati uspomene na protekle tri, odnosno četiri godine.

Moram kazati da je bilo ugodno i afirmirajuće. Na ovoj svečanosti koja je bila upriličena upravo u čast gimnazijskih, četverogodišnjih strukovnih i trogodišnjih programa, od ukupno 236 učenika, danas ih je bilo 134. Ovo su pokazatelji da smo uspješno odradili sve što smo planirali s njima i pripremili se kako za nastavak obrazovanja, tako i za svijet rada, a važno je napomenuti još dvije činjenice. Jedna je ta da smo imali 102 učenika koja su dobila posebne pohvale na temelju odluke Nastavničkog vijeća bila su četiri učenika koji su sve četiri, odnosno tri godine završili s 5.0, koji su dobili i nagradu naše Županije – naglasio je Rozijan i dodao kako je to samo još jedan dokaz da se u našoj županiji pomno promišlja o tome koje ćemo programe upisivati, koje ćemo strukovne programe, između ostalog, razvijati u skladu s potrebama tržišta rada.

I ovi naši gimnazijalci programi su vrlo uspješni i četverogodišnji i možemo se pohvaliti da smo jedna od škola gdje učenici mahom upisuju svoj prvi izbor nakon završetka obrazovanja, znači da su teoretski i praktično izvanredno pripremljeni za ono što ih čeka dalje. I dakako, najvažnije nam je to da nam se ti učenici često kasnije vraćaju kao roditelji djece kojima preporučuju da se upišu u našu školu, a imamo i dosta naših kolegica i kolega koji su upravo bili učenici krapinske srednje škole, a sada su ovdje nastavnici, i to nam je dokaz naše uspješnosti u radu – zaključio je ravnatelj Rozijan.

Jedna od četiri učenika koji su sva četiri razreda završili s 5.0. je Dina Draganić, koja završava 4. razred Opće gimnazije.

Ova nagrada puno mi znači za moje buduće školovanje, za fakultet i prezahvalna sam, ali ponajprije zahvaljujem svojim profesorima koji su u meni pobudili i razvili radnu etiku s pomoću koje sam ovo ostvarila. Nadam se uspjehu i u daljnjem školovanju – rekla je Draganić.

Leon Vincelj završio je smjer tehničar za računalstvo. Zadovoljan je i ponosan, a ova ga nagrada motivira da i dalje tako radi.

– Ići ću na fakultet, nadam se da ću ga završiti i nakon toga se i zaposliti – prokomentirao je Vincelj.

Hrvoje Pongračić završio je Prirodoslovno-matematičku gimnaziju i ova će mu nagrada puno značiti u daljnjem školovanju, jer će upisati matematiku na zagrebačkom PMF-u. Taj će novac vjerojatno potrošiti na troškove studiranja.

Elena Čuček završila je srednju školu za Hotelijersko-turističkog tehničara i nagrada joj je daljnji poticaj. Planira upisati Ekonomski fakultet u Zagrebu.

i.belošević/sjever.hr 05.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.