Now Reading:
Varaždin: Radovi u Trenkovoj ulici privedeni kraju, radno je i na brojnim drugim lokacijama u gradu
Full Article 4 minutes read

Varaždin: Radovi u Trenkovoj ulici privedeni kraju, radno je i na brojnim drugim lokacijama u gradu

Ispred Vatrogasnog doma u Trenkovoj ulici u Varaždinu u četvrtak je održana konferencija za medije na kojoj je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj govorio o završetku radova u toj ulici te o radovima na prometnoj infrastrukturi i uređenju drugih ulica u Varaždinu.

Kako je rekao Bosilj, uređeno je ukupno oko 800 metara Trenkove ulice, a radovi su bili vrijedni oko 800 tisuća eura s PDV-om.

Varkom i Termoplin su radili kompletnu promjenu instalacija, ide nova led rasvjeta i ovdje trebamo postaviti još određene stupiće za zaštitu biciklista. Zahvaljujemo našim sugrađanima koji su upozorili na određene nedostatke koje ćemo promptno ukloniti budući da su određeni prometni znakovi postavljeni da onemogućuju prolaz mamama s kolicima i narušavaju sigurnost naših sugrađana – kazao je Bosilj.

Dodao je da se po ovome modelu, gdje ulaze svi operateri, u ovom trenutku u gradu Varaždinu radi još i Supilova ulica, a u tijeku su i radovi u Vrazovoj.

– U Supilovoj su se radovi, isključivo zbog HŽ-a i njihovih nekih zahtjeva i ne dobivanja suglasnosti, malo odužili, ali vjerujem da ćemo u roku mjesec dana to završiti. Tamo su prvo ušli Termoplin i Varkom te će sada PZC to završiti, a uskoro će, nakon Varkoma i HEP-a, Colas ući u Vrazovu ulicu i to su stvari koje se u ovom trenutku rade u gradu. Također, Vodogradnja radi u Parku Vatroslava Jagića šetnicu koja će biti uređena po standardima koje su nam postavili konzervatori, i to od HNK-a do zgrade policije – istaknuo je gradonačelnik te najavio da ovih dana počinje i uređenje ulaza u Grabanice.

Kako je rekao, riješeni su imovinsko-pravni odnosi te je napravljen projekt, nakon čije će realizacije ružna šikara na ulazu u Grabanice postati prolaz.

– Također ćemo urediti 30-ak novih parkirnih mjesta u Grabanicama, a svugdje će biti uređena i javna rasvjeta – poručio je.

Osim toga, na Banfici će uskoro s radovima početi Termoplin na dijelu ulice Nikola Tesla – Ruđer Bošković – Konščakova, gdje će se napraviti kružni tok i tako dobiti novih 35 do 40 parkirnih mjesta, dodao je Bosilj.

Što se tiče ostalih radova, Bosilj je rekao da će biti smanjen, odnosno sužen ulaz u grad iz Ulice braće Radić iz smjera Vidovca jer će navedena ulica zbog radova biti zatvorena na dva do tri tjedna, od kraja lipnja do početka srpnja.

– Uspjelo se pronaći rješenje jer im je prvotna varijanta bila da će Ulica braće Radić biti kompletno zatvorena na dva mjeseca. Radovi dobro napreduju, očekujemo da će taj rotor biti gotov negdje u rujnu i automatski se radovi sele na rotor Hrašćica gdje će početi pripremni radovi – kazao je.

Za kraj je napomenuo kako će se radovi u Kurelčevoj ulici na dijelu od Trenkove do Trga bana Jelačića izvoditi nakon Špancirfesta jer su izvođači trenutno raštrkani po cijelom gradu. Pritom će se sačuvati zelenilo, a bit će omogućene i biciklističke staze. Nakon Špancirfesta će također početi radovi u Kačićevoj ulici na dijelu od Franjevačkog trga do Cankareve ulice, koji će biti pokriven bečkom kockom.

– Mi smo prošle godine imali novi natječaj da dobijemo nove izvođače, cijene u građevini su veće od 30 do 40 posto u odnosu na prije. Pokušavamo raditi racionalno i vidite da se istim novcima može napraviti puno više nego prije jer imamo dobre nadzore i projekte koji su prilagođeni financijski i stručno uvjetima koji trebaju biti – zaključio je Bosilj.

Zadovoljan izvedenim radovima u Trenkovoj ulici u Varaždinu je i predstavnik stanara ove ulice Darko Sačić, inače akademski slikar i vlasnik Galerije „Zlati ajngel”.

Ulica je jako dugo bila u lošem stanju, posebno su probleme imale mame s kolicima i osobe s invaliditetom, koji od Kurelčeve do Ulice Ognjena Price nisu mogli proći. Onaj dio Trenkove od Ognjena Price do Međimurske je prije uređen, no sad je konačno uređen i ovaj dio, došli smo do toga da i mi dobijemo civiliziranu ulicu i to je možda najljepše što se dogodilo. Moram napomenuti i to da su sva kućanstva na tom dijelu ulice komunicirala i da je naš usklađeni prijedlog koji smo dali izvođačima radova gotovo u potpunosti ispoštovan – rekao je Sačić te zahvalio Gradu što im je omogućio dobre uvjete stanovanja.

mlpetrinjak/sjever.hr
23.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.