Now Reading:
Gradonačelnik Bosilj ugostio atletičare Janu Koščak i Roka Farkaša, najavljen novi Korzo jump
Full Article 5 minutes read

Gradonačelnik Bosilj ugostio atletičare Janu Koščak i Roka Farkaša, najavljen novi Korzo jump

Dvoje mladih atletičara varaždinskog Atletskog kluba Sloboda – Jana Koščak i Roko Farkaš, nižu uspjeh za uspjehom, a nedavno su na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke osvojili zlatne i srebrnu medalju.

Kako bi im čestitao na novom velikom uspjehu, Janu i Roka u Gradskoj je vijećnici ugostio gradonačelnik Neven Bosilj koji je istaknuo da mladim atletičara i ovom prigodom želi dati podršku za daljnja natjecanja. Prvo sljedeće počinje za dva tjedna, a to je Europsko atletsko prvenstvo u Rimu od 7. do 12. lipnja.

-Atletika je kraljica sportova i Grad Varaždin je ponosan što ima dvoje natjecatelja na Europskom prvenstvu i vjerujem da će tamo ostvariti svoje najbolje rezultate. To ujedno znači da će možda ostvariti i norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, što mislim da je san svakog sportaša – rekao je Bosilj.

Naglasio je da AK Sloboda radi odlično te da Varaždin ima najbolji atletski stadion u Hrvatskoj.

-S time se nitko ne može mjeriti, ali atletska staza je već u vrlo lošem stanju, dala je svoje, popravljana je nekoliko puta i više se ne može ništa napraviti, nego se mora zamijeniti. Mi ćemo u proračunu za sljedeću godinu pronaći sredstva, to je ogromna investicija od oko 700 tisuća eura, ali time će Varaždin dobiti mogućnost organizacije velikih atletskih natjecanja – najavio je gradonačelnik Bosilj.

Zahvalivši na prijemu i lijepim riječima, Jana Koščak istaknula je da im je najveći izazov u Egiptu vjerojatno bila vrućina.

-Natjecali smo se na 40 stupnjeva, nema pitke vode i drugačiji su uvjeti, nego na što smo mi navikli na uvjete u Hrvatskoj. Ali što se tiče natjecanja prošlo je super, natjecala sam se u skoku u dalj i bila sam druga sa 6,33 metra, što je centimetar slabije od mog osobnog rekorda i s tim sam jako zadovoljna jer mi je to prvo natjecanje u skoku u dalj ove sezone. Na preponama sam bila prva i slavila sam ispred predstavnice Turske, a sve ostale djevojke su bile starije i na to sam jako ponosna, jer sam došla kao najmlađa predstavnica i osvojila sam dvije medalje – rekal je Jana.

U nastavku Janu očekuje Europsko prvenstvo u Rimu, ali i mitinzi po cijeloj Europi.

-Nadam se da ću se kvalificirati na Olimpijske igre u Parizu i na kraju sezone mi je zapravo najbitnije natjecanje, a to je Svjetsko prvenstvo za juniore u Peruu. Na tom natjecanju će nastupiti i Roko i imat ćemo pet predstavnika i to je veliki broj, više od pola reprezentacije trenutno. Nadam se dobrom rezultatu i tituli svjetske prvakinje s obzirom na to da sam trenutno u vrhu – zaključila je Jana Koščak.

Roko Farkaš je natjecanje u Egiptu ocijenio odličnim, uz naglasak na dobru organizaciju, ali i iznimno dobru konkurenciju.

-U posljednjih par tjedana se mučim s nekim lakšim ozljedama koje rješavamo. Sva sreća, ide na bolje i jako sam zahvalan što je reprezentacija pozvala mene i da smo na kraju uspjeli ostvariti dobre rezultate i pobijediti. Natjecanje je bilo važno za nas jer skupljamo bodove za budući ranking za Europsko prvenstvo i naravno za Olimpijske igre – rekao je Roko.

Najavljen još jedan Korzo jump!

Uz atletičare, na prijemu su bili njihov trener Patrik Koščak i predsjednik AK Sloboda Stjepan Smernjak.

Predsjednik Kluba naglasio je da atletičari Slobode promoviraju grad Varaždin i Varaždinsku županiju u svijetu, a atletiku dižu na viši nivo te najavio zanimljivo događanje koje će se iduće srijede, 29. svibnja održati na središnjem gradskom trgu.

-Osim što imamo izvrsne atletičare i atletičarke, imamo i događaje. Mi smo mlada ekipa, koja hoće puno raditi i koja stvara inovativne stvari, pa smo na Korzu prije tri godine napravili prvi Korzo jump i to nastavljamo i dalje. Ove godine smo u Gumimpexu dogovorili da nam naprave posebnu podlogu, inovativno rješenje koje ćemo složiti na Korzu, napravili su podlogu koja vrijedi između osam i deset tisuća eura, i poklonili nam je. Bit će nam to i mobilna staza s kojom ćemo obilaziti škole u županiji, ići ćemo tamo gdje su djeca koja ne mogu doći na Slobodu, pa ćemo im organizirati kratke trke 50 metara, kako bi djeca doživjela trku na atletskoj stazi. Imamo i noćni miting, 3. lipnja na kojem ćemo imati jako dobre natjecatelje, došla je ekipa iz Kenije da probaju neke norme napraviti. Podrška Grada nam je u svim tim aktivnostima jako važna. Gdje god pokucamo, otvore nam vrata, a bez toga ne bi bilo ni deset posto ovoga – rekao je Smernjak.

Dodajmo kako se očekuje da će na Korzo jump, osim varaždinskih, stići vrhunski atletičari iz drugih dijelova Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja, a gradonačelnik Bosilj pozvao je sugrađane da dođu na manifestaciju čiji je cilj popularizacija atletike.

a.kučić/sjever.hr
23.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.