Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

DV Bubamara iz Donje Stubice najbolji na 20. Olimpijadi dječjih vrtića

Autor: Marijana Sopek
DV Bubamara iz Donje Stubice najbolji na 20. Olimpijadi dječjih vrtića

U Zaboku se u petak održala 20. Olimpijada dječjih vrtića na kojemu je sudjelovalo 688 vrtićanaca iz 19 dječjih vrtića s područja Krapinsko-zagorske županije. Ujedno je Krapinsko-zagorska županija županija gdje najviše vrtićanaca sudjeluje na festivalu, a natjecali su se u nogometu, trčanju, štafeti, skoku u dalj s mjesta, bacanju loptice u daljinu i rukometu. Tako je na nogometnom igralištu na sportskim terenima Nogometnog kluba Mladost u Zaboku bilo zaista živo i veselo te prepuno dječjeg smijeha.

Tradicionalno, ovu jednu od ljepših i zabavnijih manifestacija, ali sigurno najveseliju, svake godine podržava i Krapinsko-zagorska županija, a ove godine izaslanik župana bio je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj koji je naglasiokako je ova manifestacija, koliko god bila vesela, izuzetno važna.

-Sportom djecu trebamo učiti od najranije dobi kako bismo im stvorili zdrave navike, maknuli ih od ekrana - dodao je Vešligaj istaknuvši kako je sport dio predškolskog odgoja.

Na kraju natjecanja uvijek se proglašavaju oni najbolji, iako su se svi dobro zabavljali, tako je prvo mjesu u ukupnom porektu osvojio DV Bubamara iz Donje Stubice, drugo mjesto pripalo je DV Naša radost iz Pregrade, a treće mjesto DV Zipkica iz Zaboka.

msopek/sjever.hr 11.05.2024.

Podijeli članak:

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?