Now Reading:
Varaždinski Županijski savez poljoprivrednih udruga ima dvije nove članice – Udrugu kuhara te Udrugu vinograda i voćara “Barilček”
Full Article 2 minutes read

Varaždinski Županijski savez poljoprivrednih udruga ima dvije nove članice – Udrugu kuhara te Udrugu vinograda i voćara “Barilček”

Županijski savez poljoprivrednih udruga Varaždinske županije od ovoga mjeseca ima dvije nove članice, Udrugu kuhara Varaždinske županije i i Udrugu vinogradara i voćara „Barilček” Donja Voća.

U članstvo su službeno primljeni u petak na redovnoj sjednici Skupštine Županijskog saveza održanoj u prostorima u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu.

– Naš Županijski savez sada okuplja 18 članica, a svi zajedno ćemo još snažnije nastaviti raditi na daljnjoj prepoznatljivosti i vidljivosti poljoprivrednika Varaždinske županije te njihovih proizvoda. Nastavljamo i s aktivnostima koje će doprinijeti razvoju poljoprivredne proizvodnje i veće konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvođača na tržištu – navela je predsjednica Saveza Marija Cafuk.

Podršku njihovom radu dala je i zamjenica župana Silvija Zagorec.

– Jedan od prioriteta Varaždinske županije svakako je intenzivno podupiranje poljoprivredne proizvodnje. Uz to što je ove godine osigurano gotovo 900.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora putem Javnog poziva na koji se poljoprivrednici mogu javljati tijekom cijele godine, s dodatnih 100.000 eura podupiremo rad udruga u poljoprivredi. Pohvaljujem rad i angažman Županijskog poljoprivrednog saveza jer su doista vrijedni promotori naših poljoprivrednih proizvoda i proizvođača. S obzirom na specifičnost poljoprivredne proizvodnje koja se u našoj županiji odvija na malim parcelama, na ukupno 60.000 hektara obradivih površina, treba pohvaliti rad, trud i posvećenost naših poljoprivrednika, jer na tržište plasiraju zdrave i kvalitetne proizvode, te nas pozicioniraju visoko na karti Republike Hrvatske u smislu bogatstva eno-gastronomskih proizvoda – rekla je zamjenica Zagorec.

foto: varazdinska-zupanija.hr
sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
29.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.