Now Reading:
Velik dan za DVD Pila: Vatrogascima predano i blagoslovljeno novo vatrogasno vozilo, vrijedno 150 tisuća eura
Full Article 3 minutes read

Velik dan za DVD Pila: Vatrogascima predano i blagoslovljeno novo vatrogasno vozilo, vrijedno 150 tisuća eura

U vatrogasnom domu Pila održana je svečana primopredaja novog vatrogasnog vozila DVD-u Pila. Radi se o potpuno opremljenoj navalnoj cisterni snage 238 konja, pogona 4×4, zapremnine 2000 litra, marke Unimog, s kojim će vatrogascima biti omogućeno još brže i efikasnije djelovanje u hitnim situacijama.  

Vozilo je vrijedno 150.000 eura, a financirano je sredstvima za redovan rad DVD-ova iz općinskog proračuna.

Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak rekao je kako je ovo sigurno jedan od najvećih dana u povijesti vašeg DVD-a. 

Htio bih da ovaj kamion najviše sudjeluje u osiguranju manifestacija, pokaznim vježbama i vježbama za djecu jer nismo vječni i trebat će nam i mlade snage, a čim manje u požarima. Uvijek je lijepo vidjeti tu vašu slogu koju imate ovdje u Pili, jer je nažalost toga sve manje – istaknuo je Beljak i svim mještanima i mještankama općine Stubičke Toplice čestitao Dan općine. 

– Isto tako velečasnom Šestaku čestitam  30. obljetnicu naše Župe i ovo je jako lijepa prilika da se danas ovdje svi lijepo podružimo i daj nam Bože što više ovakvih dana – naglasio je načelnik Beljak.

Predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Mlinarić sretan je i ponosan što ovo vozilo dolazi u posjed DVD-a Pila.

– Želim vam puno sreće u budućim intervencijama i neka ih bude čim manje. Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji nabave ovog vozila. Često nosite glavu u torbi, spašavate našu imovinu, ne rijetko i ljudske živote i ja sam vam na tome neizmjerno zahvalan – napomenuo je Mlinarić.

Direktor firme VA-MAT koja je nabavila i nadogradila vozilo Zvonko Očić kazao je kako je ponosan što su u Pili jer su prije 13 godina realizirali isporuku vatrogasne cisterne za DVD Strmec Stubički i vjeruje da su zadovoljni s vozilom i da ga koriste u svojim intervencijama.

– Zahvaljujem načelniku Beljaku što smo uspjeli realizirati isporuku vatrogasnog vozila koji će biti u kooperativnosti s DVD-om Strmec Stubički. Ovo je vatrogasno vozilo za šumske požare i to su onda dva odlična vozila koja su potrebna svakoj lokalnoj samoupravi – rekao je Očić i vjeruje da će ga koristiti za preventivu, edukaciju i da privuku djecu i mlade da uđu u vatrogasce.

Na primopredaji vozila bio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber kojemu je čast i ponos biti ovdje, a čast je i za sve vatrogasce koji svoje slobodno vrijeme odvajaju da bi pomogli drugima.

Skuliber se osvrnuo na vatrogastvo u Krapinsko-zagorskoj županiji, koje ima preko 6000 vatrogasaca, 1800 operativnih vatrogasaca, 70-ak profesionalnih vatrogasaca, 81 dobrovoljno vatrogasno društvo, 2 javne vatrogasne postrojbe. 

Potrebno je naglasiti da je naša vatrogasna djelatnost iz dana u dan sve šira. Kroz nekih mjesec dana ćemo imati 160. obljetnicu prvog dobrovoljnog vatrogasnog društva na području Hrvatske, a sljedeće godine ćemo imati 150. obljetnicu vatrogasnog društva na području Krapinsko-zagorske županije – istaknuo je Skuliber i dodao kako vatrogastvo danas više nije samo gašenje požara.

Mogu reći da smo prošle godine na području županije imali 857 intervencija, od toga 141 požar. Još jedna opće poznata stvar je da se čovjek kroz životni vijek susreće s raznim nedaćama, a zadnje četiri godine nema toga što mi u Zagorju nismo imali, od poplave, potresa i tuče, a vatrogasci su uvijek bili prisutni – zaključio je Skuliber.

Vozilo je blagoslovio velečasni Ivica Šestak.

sjever.hr 27.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.