Now Reading:
Iz zimskih jakni natrag u kratke rukave? Prognostičari najavljuju baš to!
Full Article 2 minutes read

Iz zimskih jakni natrag u kratke rukave? Prognostičari najavljuju baš to!

Travanj nazivaju promjenjivim mjesecom, no rijetko tko se mogao nadati da će vrijeme biti baš ovakvo kakvo nas je zadesilo u protekla dva tjedna.

Naime, nakon što smo već počeli nositi ljetnu odjeću, mnogi zimsku pospremili u skriveni dio ormara, evo nas natrag u jaknama i zimskoj obući. No sudeći prema najavama, za koji dan ponovo ćemo u kratke rukave.

Ali najprije da provjerimo kakva je danas situacija. Zbog snijega je za danas za gospićku regiju upaljen žuti meteoalarm, a isto je upozorenje na snazi i za kninsku i splitsku regiju, ali zbog mogućeg grmljavinskog nevremena, donosi Večernji list.

Očekuje nas još nekoliko dana hladnog vremena, a onda bi se trebalo vratiti proljeće. Pokazuje to sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Na kopnu će i četvrtak biti nestabilan, a zatim kiša samo rijetko, uz sve više sunčanih razdoblja. Petak ujutro osobito u središnjim krajevima maglovit, a mraza osim u gorju može biti i u nizinama. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar s kojim će i temperatura zraka prema vikendu osjetno porasti.
Na Jadranu do kraja radnog tjedna promjenjivo uz povremenu kišu. Subota sunčanija, a kiše može biti još gdjegod na sjevernom Jadranu. Od petka sve toplije uz slabo do umjereno jugo – prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc iz DHMZ-a.

Već od subote očekuje se toplije vrijeme, a u nedjelju će se temperature penjati iznad 20 Celzijevih stupnjeva. Početkom idućeg tjedna očekuje nas sunčano i toplo vrijeme s temperaturama do 25 °C, donosi Večernji.

sjever.hr/vecernji.hr
24.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.