Now Reading:
U ponedjeljak još kako-tako, od utorka novo pogoršanje vremena – prognostičari najavili i smirivanje vremena
Full Article 2 minutes read

U ponedjeljak još kako-tako, od utorka novo pogoršanje vremena – prognostičari najavili i smirivanje vremena

Prvog dana novog tjedna bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima osobito na istoku i jugu, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

Popodne mjestimice i kiša, najprije na sjevernom Jadranu gdje su prema večeri mogući i jači pljuskovi, a u Gorskoj Hrvatskoj i malo snijega.

Vjetar umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, popodne u Dalmaciji jugo.

Najniža temperatura između -2 i 3, na Jadranu od 6 do 11 °C. Najviša između 9 i 14, na moru od 14 do 18 °C.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološki uvjeti će uglavnom biti povoljniji u prvom dijelu dana. No i dalje upozoravamo na pojačanu zaštitu od hladnoće, osobito u unutrašnjosti Hrvatske gdje će se u odnosu na prethodni dan jutarnja temperatura zraka sniziti.
U drugom dijelu dana će se biometeorološki uvjeti najviše pogoršati na kišnom sjevernom Jadranu, a uz kišu ili susnježicu osobito u gorskim krajevima, pa bi kronični bolesnici mogli imati veće tegobe. Iako će u nizinskoj unutrašnjosti i na južnom dijelu hrvatskog Jadrana ostati bez oborine, kroničnim bolesnicima će se otežavati podnošenje njihovih bolesti, a meteoropatima kvariti raspoloženje i radni elan te pojačati razdražljivost.

Vrijeme u nastavku tjedna

U nastavku tjedna bit će promjenjivo oblačno s povremenom kišom, češćom i moguće ponegdje obilnijom u utorak i srijedu, te lokalnim pljuskovima, a u gorju i snijegom. Od četvrtka sunčanije i mirnije, ali i dalje nestabilno. Vjetar umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena bura, na sjeveru u utorak i jaka, pa sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura bez veće promjene.

sjever.hr/meteo.hr
22.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.