Now Reading:
Najbolji zagorski orači su Vilko Kukec i Domagoj Vuk: „Poljoprivreda u Zagorju ima budućnost”
Full Article 1 minutes read

Najbolji zagorski orači su Vilko Kukec i Domagoj Vuk: „Poljoprivreda u Zagorju ima budućnost”

U Ratkovcu na području grada Zlatara u subotu je održano 9. Natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije.

U kategoriji plugova ravnjaka prvo mjesto osvojio je Vilko Kukec, drugi je bio Božidar Domitran, a treći Stjepan Počekal. U kategoriji plugova premetnjaka prvo je mjesto osvojio Domagoj Vuk, drugo Ivan Tušak, a treće mjesto Josip Turčin.

Najboljim oračima u obje kategorije, kao i svim drugim sudionicima čestitala je zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako je ovo Natjecanje samo jedna od aktivnosti koje Krapinsko-zagorska županija provodi s ciljem poticanja očuvanja i razvoja poljoprivrede.

-Iz godine u godinu povećavamo naše mjere, javne pozive i natječaje čime pokušavamo povećati poljoprivrednu proizvodnju i dići ju na viši nivo, i poticati različite aktivnosti same sadnje i stavljanje proizvoda na tržištu. Lijepo je vidjeti mnogo mladih ljudi koji su danas ovdje orali, jer to zaista daje nadu da poljoprivredna proizvodnja, i općenito bavljenje poljoprivredom u Krapinsko-zagorskoj županiji ima budućnost – poručila je zamjenica župana Petek.

Natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije zajednički organiziraju Županija i Udruga natjecanja u oranju KZŽ, Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zlatar te Srednja škola Bedekovčina kao suorganizator.

sjever.hr/kzz.hr
21.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.