Now Reading:
Izlazne ankete u 3. izbornoj jedinici: SDP-u 7 mandata, HDZ-u 4, dobro je prošao međimurski župan Posavec
Full Article 2 minutes read

Izlazne ankete u 3. izbornoj jedinici: SDP-u 7 mandata, HDZ-u 4, dobro je prošao međimurski župan Posavec

Prema rezultatima izlaznih anketa u 3. izbornoj jedinici SDP i partneri su osvojili sedam mandata, što je jedan više u odnosu na rezultate izbora 2020. godine. Četiri mandata idu HDZ-u i partnerima, što je pak jedan mandat manje nego što je to bio slučaj prije četiri godine.

Dobro je prošla i Nezavisna platforma Sjever međimurskog župana Matija Posavca kojoj pripadaju dva mandata. Jedan mandat dobiva Možemo!.

Ove izbore karakterizira vrlo visoka izlaznost. Prema podacima koje je objavili Državno izborno povjerenstvo, do 16:30 najveća izlaznost bila je u 1. izbornoj jedinici, gdje je glasalo 58,43 posto birača. Slijede 6. izborna jedinica s 57,63 posto i 3. izborna jedinica s 52,73 posto.

U Varaždinskoj županiji na birališta je izašlo 54,47 posto građana, a bolji rezultat bilježi jedino Grad Zagreb s izlaznošću od 57,47 posto.

Na listi županijskih središta Grad Varaždin se nalazi na prvome mjestu s najvećim postotkom građana koji su iskoristili svoje pravo na glasanje. Naime, čak 59,14 posto Varaždinaca je glasalo, što je više i od Grada Zagreba.

Visoki postotak bilježe i druga dva županijska središta u 3. izbornoj jedinici, Krapina s 56,88 posto i Čakovec s 56,84 posto.

sjever.hr
17.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.