Now Reading:
IZLAZNE ANKETE Nezavisnoj platformi Sjever dva mandata, Posavec: Tjerat ćemo sve ko vrag grešnu dušu da nam odobravaju projekte
Full Article 2 minutes read

IZLAZNE ANKETE Nezavisnoj platformi Sjever dva mandata, Posavec: Tjerat ćemo sve ko vrag grešnu dušu da nam odobravaju projekte

Prema rezultatima izlaznih anketa objavljenih u 19 sati, na parlamentarnim izborima Nezavisna platforma Sjever na čelu s Matijom Posavcem dobiva dva mandata.

Međimurski župan i nositelj liste Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec čestitao je i zahvalio biračima koji su izašli na izbore, osobito onima koji su svoj glas dali NPS-u.

– Očito je srijeda bila pun pogodak jer je izašlo puno više birača na izbore, a opet mi je drago da je sjever tu prednjačio, među prvih šest gradova su i Varaždin i Čakovec i Krapina i Koprivnica, gradovi sjedišta županije sa sjevera Hrvatske i to pokazuje jednu ozbiljnost, ali i želju naših građana da daju svoj glas onima za koje glasuju – komentirao je Posavec.

S obzirom na to da su sve ankete ili barem većina NPS-u davale jedan mandat, ova dva su duplo više nego što su ankete predviđale, rekao je Posavec i dodao da mora biti zadovoljan.

– Iako bih uvijek opreznosti radi pričekao barem prve neslužbene ili čak konačne rezultate izbora, u svakom slučaju mi je drago da je Nezavisna platforma Sjever jedna politička platforma koja se osnovala prije šest mjeseci i koja je stvarno prepoznata onako kao jedna platforma ozbiljne, iskrene, jasne i čiste politike, politike isključivog razvoja našeg sjevera. Drago mi je da sam zajedno s građanima na tom putu gdje će se itekako sada pitati kako će se razvijati sjever i tjerat ćemo sve ko vrag grešnu dušu da odobravaju projekte i da realiziraju sve ono za što se mi borimo već godinama – naglasio je Posavec.

Rezultate ostalih stranaka nije još htio komentirati, rekavši da će oni nekima biti u skladu s očekivanjima, a nekima iznad očekivanja, ali da valja pričekati službene rezultate.

Što se tiče biranja strane, Posavec je rekao da nije bilo nikakvih poziva, ali da ih neće ni biti.

– Nije bilo nikakvih poziva, niti ćemo sudjelovati u bilo kakvim pozivima, ono što sam ja rekao od prvog dana, govorim to danas i reći ću to sutra, da ukoliko bude prilike i potrebe, Nezavisna platforma Sjever će podržati vladu lijevoga centra – rezolutan je bio Posavec nakon rezultata izlaznih anketa.

mlpetrinjak/sjever.hr
17.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.