Now Reading:
Stiže nam promjena vremena – kiša, olujni vjetar i niske temperature!
Full Article 2 minutes read

Stiže nam promjena vremena – kiša, olujni vjetar i niske temperature!

Prema podacima sa DHMZ-a, danas nam stiže promjena vremena pa će tako biti oblačno i vjetrovito, padati će kiša, dok će temperature osjetno pasti.

Kiša će osobito padati od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj uz stvarane snježnog pokrivača. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jugo navečer okreće na jaku i olujnu buru, najprije na sjevernom dijelu. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 25, na istoku i do 27 °C, ali kasno poslijepodne i navečer temperatura u osjetnom padu.

Za sjeverni dio Hrvatske izdano je žuto upozorenje zbog olujnog vjetra.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike bit će nepovoljne u cijeloj Hrvatskoj. Naoblaka, kiša i vjetar kvarit će raspoloženje te stvarati nelagodu. Moguća je i povećana osjetljivost na bolove, pogotovo na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma. Zbog juga na Jadranu mnogi meteoropati mogu se žaliti na umor, glavobolju i manjak koncentracije. Prodorom hladnog zraka sa sjevera naglo će osvježiti, počevši od sjevernih kontinentalnih krajeva još u prvom dijelu dana, a to bi moglo uzrokovati tegobe kod reumatičara i bolesnika od krvožilnih, plućnih i srčanih bolesti. Savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora te adekvatnu zaštitu od vjetra.

sjever.hr

16.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.