Now Reading:
U šest općina Zagrebačke županije list br. 6 može dobiti 5.500 glasova što bi Sanji Borovec moglo osigurati saborski mandat – članovi stranke i brojni simpatizeri spremni su za taj iskorak!!!
Full Article 4 minutes read

U šest općina Zagrebačke županije list br. 6 može dobiti 5.500 glasova što bi Sanji Borovec moglo osigurati saborski mandat – članovi stranke i brojni simpatizeri spremni su za taj iskorak!!!

Koalicija HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS održala je u nedjelju predizborni skup u Jakovlju na koji su stigli nositelj liste i župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak, zatim 2. na listi gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te ostali kandidati i europarlamentarka Sunčana Glavak.

Domaćin događanja načelnica Općine Jakovlje i 7. na listi, Sanja Borovec, zahvalila je stranačkim kolegama i kandidatima na listi za potporu i dolazak u Jakovlje, općina koja je uz još pet njih iz Zagrebačke županije od ovih izbora u sastavu III. izborne jedinice.

Naglasila je kako je Općina Jakovlje dobar primjer kako se vrijednim radom, vizijom u kojem se smjeru treba ići u jednoj općini mogu dogoditi velike promjene nabolje. jednom vizijom.

Kada smo 2017. dobili povjerenje birača da vodimo Općinu Jakovlje pokrenuli smo gospodarski razvoj. Uložena su velika sredstva u komunalnu infrastrukturu, ali isto tako u društvenu infrastrukturu. Nisu zaboravljeni  ni socijalni program gdje smo pomagali sve skupine, od novorođene djece pa do umirovljenika – kazala je Borovec dodajući  da je Općina Jakovlje možda jedina općina u Republici Hrvatskoj koja je donijela odluku da sufinancira ili financira dopunsko zdravstveno osiguranje za sve mještane koji su stariji od 75 godina i više. Dodala je kako su u provođenju tih mjera i projekata imali veliku pomoć i partnera u Vladi Andreja Plenkovića koja je svojim programima, svojom politikom, mjerama usmjerenim na lokalnu i regionalnu samoupravu pomogla razvoj općina i gradova širom Hrvatske.


Nositelj liste i varaždinski župan Stričak izrazio je zadovoljstvo što je šest općina iz Zagrebačke županije pridodano III. izbornoj jedinici i kako se radi o sredinama koje već godinama uspješno vodi HDZ sa svojim partnerima. -Čestitam načelnicama i načelnicima na uspjesima koje imaju u svojim općinama. Realiziran je veliki broj investicija koje su značajno podigle standard života mještana i u ovim sredinama. Činjenica da HDZ ovdje ima veliki podršku birača zasigurno će doprinijeti odličnom ukupnom rezultatu koalicije HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS u III. izbornoj jedinici i pobjedi – kazao je Stričak dodajući da HDZ ima načelnice i načelnike u pet općina te u jednoj obnaša vlast sa partnerima.

Siguran sam da u tih šest općina lista br. 6 može dobiti oko 5.500 glasova što bi značilo i da načelnica Sanja Borovec može dobiti mandat saborske zastupnice -poručio je Stričak ističući da stranka te njeni brojni članovi i simpatizeri mogu napraviti taj iskorak.

Dosadašnji saborski zastupnik, gradonačelnik Krapine i 2. na listi, Zoran Gregurović, naglasio je kako Krapinsko-zagorska županija i šest općina imaju puno toga što ih povezuje i da je možda i prirodno da je tih šest općina pridodano III. izbornoj jedinici.


Općine i gradovi u Krapinsko-zagorskoj županiji kao i ove općine, a koje sve vode HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici, uspješne su i znaju kako osmisliti projekt, osigurati sredstva i realizirati ga. Upravo nas veže ta uspješnost i sposobnost i ta će suradnja i razmjena iskustva ubuduće biti još jača – kazao je Gregurović. Podsjetio je i da lista br. 6 ima kandidate s područja III. izborne jedinice, domaće ljude koji su se svi dokazali u svojim sredinama i iza kojih stoje rezultati

S drugih lista čak 28 posto kandidata nema prebivalište na području III. izborne jedinice. Primjerice nositelj liste Možemo živi u Zagrebu i donedavno rijetko ga je put donosio u neku od ove tri županija a kamoli da je znao nešto o tome što se događa na sjeveru Hrvatske – zaključio je Gregurović.

Uz Stričaka i Gregurovića na skup u Jakovlje stigli su i kandidate Žarko i Zdravko Tušek te HNS-ov Robert Šplajt.

Predstavnici stranke te kandidati s liste ranije su obišli rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana gdje su zapalili svijeće.

sjever.hr 15.04.2024.


Input your search keywords and press Enter.