Now Reading:
Mladi zagorski informatičari uspješni na Državnom natjecanju iz informatike
Full Article 2 minutes read

Mladi zagorski informatičari uspješni na Državnom natjecanju iz informatike

U Vodicama je od 9. do 12. travnja već tradicionalno održano Državno natjecanje iz informatike. Iz Krapinsko-zagorske županije sudjelovalo je četvero učenika koji su postigli zapažene rezultate.

Natjecali su se u tri kategorije. U kategoriji digitalne kompetencije već drugu godinu za redom, sudjelovao je Sebastian Gajski iz 6. razreda OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice. Osvojio je 5. mjesto, a mentorica mu je bila Natalija Stambolija.

U kategoriji osnove informatike za opće gimnazije sudjelovala je Klara Ferišak, maturantica iz Srednje škole Zlatar. Klari je ovo bilo treće sudjelovanje na državnom natjecanju, a osvojila je sedmo mjesto. Mentorica joj je bila Vesna Pisačić.

Digitalne kompetencije i osnove informatike osposobljavaju učenike za korištenje digitalne tehnologije na kritički, siguran, suradnički i kreativan način.

U kategoriji primjena algoritama OŠ, Krapinsko-zagorska županija imala je dva predstavnika. Roko Novački iz 5. razreda Osnovne škole Sveti Križ Začretje osvojio je 8. mjesto, a mentor mu je bio Neven Gradečak.

Martin Galin iz 7. razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka, također je osvojio 8. mjesto, a mentor mu je bio Goran Novak. Martina je uz učitelja Gorana na natjecanje vodila i učiteljica Lorena Martinić.

Primjena algoritama razvija računalni i logički način razmišljanja te pomaže učenicima u rješavanju svakodnevnih izazova.

sjever.hr 12.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.