Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Vijesti

HSLS održao panel za žene poduzetnice u Varaždinskim Toplicama, pa Hrebak komentirao izbore: Milanović mora podnijeti ostavku na mjestu predsjednika odmah i sad

Autor: Nikolina Pofuk Bajz

HSLS zajedno sa zakladom "Friedrich Naumann“ organizirao je Panel-okrugli stol “ Žene u poduzetništvu, izazovi-inovacije-rješenja“ u Varaždinskim Toplicama na kojem su prisustvovale brojne predstavnice uspješnih hrvatskih tvrtki te uspješne poduzetnice, a na konferenciji za medije Panel su predstavili predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, saborski zastupnik Darko Klasić te gradonačelnica Varaždinskih Toplica i članica Predsjedništva HSLS-a Dragica Ratković.

Gradonačelnica Ratković tom je prilikom istaknula kako su Grad Varaždinske Toplice ženski grad jer sve javne ustanove, izuzev Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, vode žene.

- Imamo odlične predavačice, dobre primjere na vlastitoj koži i mislim da će naša Konferencija uspjeti i prenijeli van jednu dobru poruku da žene svašta mogu, da ih podržavamo i da su dobrodošle u poduzetništvo, a i u politiku - rekla je Ratković.

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak poručio kako žene još danas nisu ravnopravne u hrvatskom društvu, pogotovo u smislu poduzetništva.

- Mi u HSLS-u upravo s ovakvom jednom temom želimo motivirati žene da se što više okreću prema poduzetništvu, da otvaraju svoje tvrtke - rekao je Hrebak.

Dodao je kako žele potaknuti žene da izađu na tržište sa svojim idejama, inovacijama i rješenjima jer tržište ne prepoznaje da li je netko žena ili muškarac.

- Tržište poznaje samo ime i prezime i kvalitetan proizvod. Jedno od glavnih stupova snažnog gospodarstva, uz dobre inovacije, ideje i rješenja, može definitivno biti i žena koja stoji iza toga. Uspješna žena, uspješna poduzetnica - rekao je Hrebak te se odmah osvrnuo na jučerašnji istup predsjednika Zorana Milanovića da će biti kandidat za premijera.

- Mi smatramo, kao i ustavnopravni stručnjaci, da je predsjednik Milanović prekoračio svoje ovlasti, da on ima pravo birati i biti biran, ima pravo iskoristiti tu svoju mogućnost. Međutim, predsjednik Milanović za to mora podnijeti ostavku odmah i sad, a upravo zbog tog što se to nije dogodilo, smatramo da je to na neki način kršenje Ustava, kao što to smatraju i ustavnopravni stručnjaci i HSLS traži od Ustavnog suda Republike Hrvatske već danas, a ako baš ne mogu danas, barem ponedjeljak, da se jasno očituju o ovome što se dogodilo jučer – rekao je Hrebak te istaknuo kako se Hrvatska trenutno nalazi u ustavnoj krizi.

Dodao je kako se predsjednik Milanović vratio na postavke 1999. godine kada je predsjednik države mogao raditi što god ga je volja.

- Taj smo model napustili 1999., a Milanović ga je jučer upravo vratio na velika vrat – rekao je Hrebak.

n.p.bajz/sjever.hr

16.03.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?