Now Reading:
Završila je Županijska smotra “Lidrano” Varaždinske županije – evo tko je predložen za državnu smotru
Full Article 3 minutes read

Završila je Županijska smotra “Lidrano” Varaždinske županije – evo tko je predložen za državnu smotru

Na Županijskoj smotri LiDraNo 2024. za osnovne i srednje škole iz Varaždinske županije se literarnim, novinarskim i radijskim radovima, pojedinačnim i skupnim scenskim nastupima te školskim listovima predstavilo više od 300 učenika.

Domaćin ovogodišnjeg LiDraNa za osnovne škole bila je OŠ Šemovec, a za srednje škole Elektrostrojarska škola Varaždin. Radovi i scenski nastupi su sve kvalitetniji, pa članovima povjerenstava nije bio nimalo lako donijeti odluku koje će radove i nastupe predložiti za državnu smotru.

Na Županijskoj smotri LiDraNo za osnovne škole sudjelovalo je 230 učenika.

Za državnu smotru predloženi su literarni radovi od Ene Vlahek, Tonke Tkalec, Ive Farkaš, Julije Tuge Lukić, Lote Juranko, Vida Brajkovića i Lede Toplak. Od novinarskih radova nominiran je onaj od Aleksandra Fica, Lane Potočnjka, Ive Grošinić, Dore Vuđan i Tare Jukić.

U kategoriji radijski izraz za državnu smotru predložene su tri ekipe, iz OŠ Petrijanec – Dominik Bogdan, Ante Kovačić, David Telebar i Ruben Stolnik, iz OŠ Šemovec Iva Trojanović, Mia Sitar i Margita Mirović, te iz OŠ Ludbreg Lota Špoljarić, Katja Vrbanec i Lukas Paspalj.

U kategoriji školski listovi predloženi su “Shemica” iz OŠ Šemovec, “Ilek” iz OŠ Vladimir Nazor iz Svetog Ilije, “Klen” iz OŠ Grofa Janka Drađkovića Klenovnik, “Koraci” iz OŠ Ante Starčevića Lepoglava i “Trnek” OŠ Trnovec.

U kategoriji pojedinačni scenski nastupu nominirani su Tonka Tkalec i Ema Štrlek, dok je u kategoriji skupni scenski nastupi nomirana dramsko-scenska igra “Nemam vremena-Hoću i neću” koju su izveli učenici 3. razreda OŠ Andrije Kačića Miošića iz Donje Voće, zatim recital “Muzika” koju su izveli učenici OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice te dramsko-scenska igra “Stric iz Amerike” koju su izveli učenici OŠ Martijanec.

Srednje škole

Na Županijskoj smotri LiDraNo za srednje škole sudjelovalo je 47 učenika iz devet škola.

Za literarne radove predloženi su oni od Maje Vjere Kronja, Brune Ivičevića i Jakova Grabara, dok su među novinarskim radovima predloženi oni od Gabriele Bebić i Marka Bošnjakovića. Za državnu smotru predložena je radijska emisija Radijske družine CIH „Generacija Z“, koju predstavljaju učenici Jakov Bastalec i Lorena Tolić. U kategoriji samostalni scenski nastup za državnu smotru je predložen nastup Matee Vrabec

Na županijskom LiDraNu Varaždinske županije predstavile su se tri dramske družine- Dramska družina Talija iz Medicinske škole izvela je scensku igru „Vrištim od ništavila“, Theatron iz Prve gimnazije „Bajku za djecu i odrasle“ te Maturanti iz Prve gimnazije igru „Sat razrednika“. U kategoriji skupni scenski nastup za državni susret se predlažu dva nastupa iz četiriju županija, a državni izbornik će odluku donijeti nakon što odgleda predstave u svim županijama.

sjever.hr

28.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.