Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

U drugoj polovici godine počinje dogradnja Dječjeg vrtića "Radost". Gradonačelnik Bilić: Time ćemo završiti uređenje vrtića i poboljšati kvalitetu boravka djece

Autor: Ivana Belošević
U drugoj polovici godine počinje dogradnja Dječjeg vrtića "Radost". Gradonačelnik Bilić: Time ćemo završiti uređenje vrtića i poboljšati kvalitetu boravka djece

Dječji vrtić "Radost" u Ludbregu posljednjih je godina promijenio vizuru. Povećani su smještajni kapaciteti, ali je ujedno i povećana kvaliteta boravka djece u vrtiću.

U drugoj polovici ove godine očekuje se početak radova na dogradnji, rekonstrukciji i opremanju vrtića čime će se dodatno povećati kvaliteta boravka djece.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić rekao je kako je dječji vrtić prošao već na dva natječaja.

- Građevinska dozvola je ishođena, ide objava javne nabave za izvođače radova tako da početak radova očekujemo u drugoj polovici godine. Time ćemo zapravo završiti uređenje vrtića i poboljšati kvalitetu boravka djece. Nećemo toliko učiniti na povećanju kapaciteta već jednostavno smo usmjereni na kvalitetu boravka djece – kazao je Bilić.

Gradu Ludbregu za taj su projekt odobrena bespovratna sredstva za dogradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića u iznosu od 487.358 eura.

Mi smo još prije desetak godina započeli sa sanacijom i dogradnjom vrtića "Radost" i od tada se kontinuirano javljamo na natječaje. Prije nekoliko godina smo tako otvorili dodatan prostor kako bismo dobili više prostora za naše najmlađe sugrađane, a koji je ujedno i energetski osuvremenjen. No vremena se mijenjaju, standardi se mijenjaju i ni to više nije dovoljno – pojašnjava gradonačelnik Bilić.

U Gradu Ludbregu tako su započeli pripremu za još jednu dogradnju vrtića čime će vjeruju biti zaključena priča adaptacije vrtića Radost na postojećoj lokaciji.

Proširujemo vrtić i na zgradu političkih stranaka. Postojeći objekt, samu zgradu političkih stranaka, nažalost zbog njegovog stanja u unutrašnjosti moramo srušiti, ali na tom će dijelu nastati novi dio vrtića koji će biti povezan s dosadašnjom zgradom vrtića. Uredit će se i vrtićko dječje igralište kako bi bilo sigurno i funkcionalno za broj djece smještene u vrtiću – naglasio je ludbreški gradonačelnik i dodao kako će Grad Ludbreg i u narednom razdoblju biti podrška i privatnim vrtićima.

– Želimo da standard djece u vrtićima bude najbolji i da sve što smo dosad ulagali u dječje vrtiće rezultira najboljom mogućom pripremom djece za školsko obrazovanje. Za nas je važno da s ovom adaptacijom i uređenjem dječjeg vrtića omogućimo da taj obrazovni dio bude najbolji mogući – zaključio je gradonačelnik Bilić.

sjever.hr 21.02.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?