Now Reading:
PRVENSTVO HRVATSKE Varaždinka Jana Koščak osobnim rekordom najavila nastup na SP u Glasgowu
Full Article 2 minutes read

PRVENSTVO HRVATSKE Varaždinka Jana Koščak osobnim rekordom najavila nastup na SP u Glasgowu

Drugi dan dvoranskog Prvenstva Hrvatske u atletici za seniorke i seniore na Zagrebačkom velesajmu bio je pun zanimljivosti, među njima i nastup Varaždinke Jane Koščak.

Najveća nada hrvatske atletike i aktualna seniorska rekorderka u petoboju i sedmoboju, u nedjelju je na Prvenstvu odabrala nastupe u disciplinama koje joj slabije idu unutar višeboja, čime se odrekla i borbe za medalje, pišu Sportske.

Iako je nešto slabija u tim disciplinama, napravila je itekako dobar posao, posebno na 800 metara gdje je s rezultatom 2:19.14 za više od dvije sekunde popravila osobni rekord, dok je u bacanju kugle s rezultatom od 12,40 m za nijansu ostala ispod najboljeg rezultata karijere (12,52).

Bila je to i svojevrsna najava za skorašnje SP u Glasgowu, prvo u njezinoj seniorskoj karijeri.

– Zadovoljna sam, napravila sam veliki napredak na 800 m, krenula sam u sezonu s 2:27, a sada sam već na 2:19. Mislim da mogu i bolje, ali nema veze, bit će bolje na SP-u! S kuglom sam također zadovoljna jer sam bacala samo 15 minuta nakon utrke, tako da sam uvjerena da i to može još bolje – poručila je Varaždinka.

sjever.hr/Sportske.hr

Input your search keywords and press Enter.