Now Reading:
Vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica održali 95. sjednicu Skupštine: mlade snage jamstvo su svijetle budućnosti
Full Article 2 minutes read

Vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica održali 95. sjednicu Skupštine: mlade snage jamstvo su svijetle budućnosti

U dvorani Kulturnog centra Cestica održana je redovita izvještajna sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križovljan Cestica. Sjednici je prisustvovalo 24 od 29 aktivnih članova, kao i brojni gosti, a između njih i predstavnici pobratimljenog PGD-a Hardek iz Slovenije, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Cestica Darko Majhen, općinski načelnik Mirko Korotaj te ostali gosti i podupiratelji društva.

Na poziv predsjednika Ivana Kralja minutom šutnje je odana počast preminulim članovima DVD-a, poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Slijedio je službeni dio Skupštine koji je započeo jednoglasnim prihvaćanjem Dnevnog reda i izborom radnih tijela za vođenje sjednice.

Izvješće o brojnom stanju podnio je Božidar Pavlović, a opširno izvješće o radu DVD-a u prošloj godini predstavila je Maja Petric. O radu zapovjedništva govorio je zapovjednik Mario Majhen, a blagajnica Marija Županić podnijela je izvješće o financijskom poslovanju. Prijedlog plana rada i financijskog plana pročitala je Maja Petric, a kako na izneseno nije bilo primjedbi, svi prijedlozi su jednoglasno i prihvaćeni.

U ime PGD-a Hardek, zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom iskazao je Mirko Kosi, a zahvalu na suradnji izrekao je i Davor Petrić, predsjednik DVD-a Oštrice.

U ime Vatrogasne zajednice općine Cestica čestitku na uspješnom radu uputio je Darko Majhen, a u svom osvrtu istaknuo je da je potpisana povelja o bratimljenju DVD-a Križovljan Cestica i PGD-a Hardek, bila okosnica na temelju koje su kasnije suradnju uspostavila i brojna druga društva. Zadovoljstvo kvalitetnim radom cestičkim udrugama, među kojima su i vatrogasci DVD-a Križovljan Cestice, iskazao je i načelnik Mirko Korotaj, a u čestitci je pohvalio rad na uspješno obnovljenoj sali Vatrogasnog doma, uključivanje mladih u rad vatrogastva, obećavši pritom daljnju pomoć na uređenju prostorija i podršku društvu.

U završnom dijelu sjednice pristupnicu za članstvo potpisale su mlade snage: Matija Levanić (2012.), Martin Šinjur (2011.), Iva Majhen (2014.), Elena Trančar (2016.), Tea Zagorec (2016.), Ines Zagorec (2015.), Ana Šinjur (2015.), Franjo Lazar (2016.), Aleks i Teo Šoštarić (2017.), Mia Majhen (2017.) i Mia Voćanec (2018.).

Pod točkom razno tajnik Marijan Vočanec zahvalio je Općini Cestica i načelniku Korotaju na pomoći kod uređenju sale i izradi grijanja, a i svim članovima te podupirateljima koji su spomenuto proveli i dobrovoljnim radom realizirali.

sjever.hr/cestica.hr
19.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.