Now Reading:
Varaždinska županija u samom vrhu: za zdravstvo je izdvojila čak 766 eura po stanovniku
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija u samom vrhu: za zdravstvo je izdvojila čak 766 eura po stanovniku

Župan Anđelko Stričak i njegovi suradnici često ističu da je Varaždinskoj županiji zdravstvo jedan od prioriteta, a prošla je godina nazvana „godinom zdravstva”, što dokazuje niz realiziranih projekata, odnosno velikih investicija.

Dokazuje to i činjenica da je Varaždinska županija u samom vrhu po izdvajanju sredstava za zdravstvo, pa je tako, prema analizi portala Župan.hr, u 2022. godini iz proračuna izdvojeno 5.768 kuna, odnosno 766 eura po stanovniku.

–Završili smo brojne investicije, kao što su Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama, Objedinjeni hitni bolnički prijem, Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija u sklopu Opće bolnice Varaždin, otvorili smo Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi u Varaždinu, u sklopu Opće bolnice Varaždin gradimo Centralni operacijski blok, pred izgradnjom je nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo – izjavio je nedavno župan Stričak najvažnije projekte u zdravstvu.

U cilju zadržavanja postojećih te poticanja dolaska novih liječnika u Varaždinsku županiju, osigurana su sredstva za troškove najamnina za stanove koje će koristiti liječnici Doma zdravlja i Opće bolnice Varaždin. Nastavnom zavodu za hitnu medicinu osigurana su sredstva za financiranje troškova školarina radnika s ciljem zaustavljanja negativnog trenda odlaska liječnika i ostalog medicinskog osoblja iz Varaždinske županije i podizanja razine njihove stručnosti.

Osim toga, izdvajaju se sredstva za heliodrom na novom objektu Centralnog operacijskog bloka, za uređenje bazena Specijalne bolnice Varaždinske Toplice te za izgradnju Zavoda za javno zdravstvo.

Hotel Minerva, objekt u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, u sljedeće dvije godine dobit će novi izgled, donosi Župan. Uz rekonstrukciju i opremanje unutrašnjosti hotela, rekonstruirani će biti unutarnji i vanjski bazeni, a predviđena je i obnova trga s amfiteatrom. Ovo veliko ulaganje napokon će početi jer su Specijalnoj bolnici u gotovo 100-postotnom iznosu odobrena bespovratna sredstva za projekt pod nazivom „Unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva“. Projekt je ukupne vrijednosti 17,2 milijuna eura. Lani je unutar Specijalne bolnice otvoren objekt Nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine.

sjever.hr/zupan.hr
18.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.