Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija nastavlja s financiranjem djelatnosti HGSS Stanice Koprivnica, proračuna će se izdvojiti 15 tisuća eura
Full Article 3 minutes read

Koprivničko-križevačka županija nastavlja s financiranjem djelatnosti HGSS Stanice Koprivnica, proračuna će se izdvojiti 15 tisuća eura

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Koprivnica Dejan Bojovski u prostorijama Županijske uprave potpisali su sporazum o financiranju redovne djelatnosti HGSS Stanice Koprivnica.

Vrijednost ugovora je 15 tisuća eura, što je povećanje za dvije tisuće eura u odnosu na prošlu godinu.

Župan Koren zahvalio je predstavnicima HGSS-a na odličnoj suradnji i velikom profesionalizmu koji članovi HGSS-a pokazuju prilikom intervencija te dodao kako će Županija i dalje podržavati rad službe kao i svih ovih godina u kojima financijska potpora raste.   

 – Djelatnost HGSS-a redovito financiramo od 2013. godine i od tada do danas smo izdvojili 75.000 eura za nabavu opreme, edukacije i ostale redovne troškove. Nastojimo pomoći koliko možemo, a mogu najaviti kako ćemo preraspodjelom sredstava unutar sustava ovu pomoć i dodatno pojačati. Služba koju obavljate temelji se na volonterima i ljubavi prema profesiji, to uistinu treba valorizirati. Drago nam je da i neke jedinice lokalne samouprave na čijim područjima pojačano djelujete također doprinose u osiguranju sredstava za vaš rad  uvodno je istaknuo župan.

Dodao je kako je HGSS spreman odgovoriti na najteže zadatke te da odlično surađuje s ostalim sastavnicama civilne zaštite na županijskoj razini, pri čemu su članovi dokazali najvišu razinu operativnog djelovanja u kompleksnim situacijama, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa, potresa i nedavnih velikih poplava koje su pogodile županiju.

– Županija veliku pažnju posvećuje sustavu zaštite i spašavanja, u proračunu je osigurano za cjelokupan sustav zaštite i spašavanja 484.890 tisuća eura u što je uz unaprjeđenje vatrogastva te financiranje Stožera Civilne zaštite uračunata i izrada projektno tehničke dokumentacije za budući Centar zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije koji je dio Sporazuma Sjever i čime će županijski sustav civilne zaštite biti dodatno ojačan  pojasnio je župan te zahvalio svim članovima HGSS-a na požrtvovnosti i predanosti u očuvanju sigurnosti i zdravlja stanovnika županije.

Zahvalu je uputio i zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite KKŽ Ratimir Ljubić.

Pročelnik Bojovski zahvalio je Županiji i Županijskom Stožeru CZ na suradnji i neophodnim sredstvima bez kojih bi rad Stanice Koprivnica bio nemoguć.

Bez podrške Koprivničko-križevačke županije koju imamo od samih početaka ne bismo postojali niti bi se razvijali. Trenutno brojimo 36 članova različitih specijalnosti, a svatko od njih ima svoju ulogu i vrijednu funkciju. Kontinuirano radimo na svim poljima, trudimo se sve pokrivati s obzirom na to da smo volonteri i da smo svi negdje zaposleni te ne dobivamo naknadu za sve što radimo. Akcije su sve kompleksnije, a i turista je sve više na našem području pa tako primjerice u prošloj godini bilježimo 17 spašavanja, od čega je 11 bilo potražnih akcija. Spremni smo za sve situacije i nastojimo se dodatno educirati kako bi bili još bolji i na usluzi našim sugrađanima  kazao je Bojovski.  

sjever.hr 15.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.